VHIH Nieuwsbrief logo grt
Beste Lezer(es), abonnee,
Veel leesplezier en heeft u onderwerpen/aanbiedingen voor de nieuwsbrief, mail

Lees de november column HIER

1. logobuttons van deelnemers enz

Ondernemersverhalen:
Lees ze allemaal HIER

Agenda - ook een onderwerp in de agenda, laat het weten.

Logo zklein website
Bezoek het repaircafe op vrijdagmiddag 13.30-16.00 uur:
Datum 1 dec. Kulturhus Tuinstraat
Voor alle activiteiten in het Natuurmuseum check
www.museumholterberg.nl

Expositie Oudheidkamer Hoolt'n - Broer, een levenlang boer'

2 dec - DJ Callax in 't Keuntje 21.00uur
15 dec - Kerstmarkt in centrum Holten 15.00 - 20.00 uur
Amicitia deelnemers in het nieuwe deel Seats2Meet van het Kulturhus

LEES DE ECHTE VERHALEN EN HET GEMEENTE NIEUWS IN DÉ KRANT VOOR HOLTEN
ONLINE en FYSIEK

Bereik 21000 huishoudens in Holten, Rijssen, Enter, Zuna en Notter
Sinterklaas warm onthaald in koud Holten.

HOLTEN - Het was weer even spannend of de goedheiligman zou arriveren maar voor de vele aanwezige kinderen met ouders op Smidsbelt kwam het allemaal goed. Het is nog steeds geen probleem voor de Sint met zijn roetveegpieten jaarlijks af te reizen vanuit het warme Spanje naar Holten, waar het tijdens de intocht gelukkig droog bleef.

Zenuwachtige gezichtjes en lachende ouders bevolkten in grote getale de Smidsbelt waar na een korte rondrit door het dorp Sinterklaas in aantocht is. Niet per schimmel maar met treintje Bello wordt de goedheiligman dit jaar vanuit Spanje naar Holten vervoerd en groots onthaald. Sintfan en spreekstalmeester Jacobien Woortman ontvangt samen met burgemeester Jurgen van Houdt de Sint met zijn pieten op het in stijl aangeklede podium. Voor de burgemeester de tweede keer in een week om deze taak te volbrengen. “Ik vind het een eer ook in Holten Sinterklaas te mogen ontvangen”, vertelt de burgemeester. Nadat Sinterklaas uitgebreid is begroet en plaats heeft genomen in zijn fauteuil is het de dansgroep Dynamiek die een dans doet, maar het is niet alleen maar jolijt op Smidsbelt. Jacobien signaleert een probleem namelijk dat de cadeaus in de etalages liggen maar die zouden natuurlijk bij de kinderen bezorgd moeten worden. En bezorgd is burgemeester Van Houdt ook over deze situatie die snel moet worden opgelost. Sinterklaas is er niet gerust op en verzoekt de Pakjespiet en de Bezorgpiet bij hem te melden. Dat blijkt niet eenvoudig, ze zijn spoorloos zo lijkt. Er wordt luidkeels geroepen door de kinderen en de Pakjespiet wordt gelukkig snel gevonden. Probleem blijft de Bezorgpiet die nergens is te bekennen en menig kind krijgt de zenuwen. Ook hier wordt, aangemoedigd door spreekstalmeester Jacobien luidkeels geroepen door de kinderen, maar geen spoor van de Bezorgpiet, totdat een grote cadeau-doos aan de zijkant van het podium de aandacht trekt. “Daar lijkt wel wat in te zitten”, merken Sinterklaas en de burgemeester op. Dat blijkt het geval. De Bezorgpiet zit in het grote pakket en de opluchting is groot. Nu staat niets meer in de weg om het sinterklaasfeest groots te vieren en nadat de Sint alle kinderen de hand heeft geschud eindigt de intocht ceremonie. Tot en met 5 december zijn er allerlei activiteiten rond het sinterklaasfeest in Holten. Raadpleeg daarvoor de website www.sinterklaasholten.nl.
Loopbaanevent Waerdenborch waardevol voor beroepskeuze leerlingen.

HOLTEN - Zo goed mogelijk voorbereid zijn op je toekomst. Belangrijk maar welke opleiding past bij de beroepskeuze van de leerling, als dat al duidelijk is. En wat houdt de vervolgopleiding in. De Waerdenborch in Holten organiseerde voor het tweede jaar een loopbaanevent waar bedrijven en schoolinstellingen zich konden presenteren aan de vmbo, havo en vwo leerlingen.

“Er zijn verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio die zich hier op een laagdrempelige manier kunnen presenteren. Zo maken zij kennis met de leerlingen en de leerlingen met hen”, vertelt Lobke Allersma van de Waerdenborch. “Ook mede doordat leerlingen steeds vaker thuis blijven wonen is het nuttig te weten wat er in de regio allemaal is”. Het loopbaanevent is opgedeeld in twee sessies. ‘s Middags voor de 3e en 4e klas vmbo, ’s avonds voor havo en vwo. Het aanbod is divers en genoeg om uit te kiezen als de vervolgkeuze nog niet is gemaakt. Dat is het geval bij Dylan Beltman die in Goor op het vmbo zit, “Ik heb nog geen idee wat ik wil”, vertelt Dylan die samen met zijn vader het event bezoekt. Anders is het bij Bart Schurink die een baan in de
elektrotechniek wil. “Ik heb nu al een bijbaan bij een installatiebedrijf”, zegt Bart. Bij de stand van de gemeente Rijssen-Holten zijn enkele jongens in gesprek met de Boa’s. Niet om er één te worden, “maar meer om te praten hoe het allemaal werkt bij de handhaving, omdat ik er weinig van weet”, vertelt Holtenaar Tobias Lubbers die een andere carrière voor ogen heeft. “Ik zit zelf meer te denken aan een sportopleiding”. Zijn vriend Milan Leeftink weet ook al wat hij na het vmbo gaat doen. “Ik ga bij defensie”, zegt hij vastberaden. Twijfels zijn er bij Xanthi Waijenberg die nog niet kan kiezen tussen politieagent, militair of vrachtwagenchauffeur. Maar de jonge vmbo’ers hebben nog tijd om een keuze te maken. De avondsessie voor de hogere klassen havo en vwo is drukbezocht en hier zien we veel ouders die de kinderen vergezellen. Ook enkele universiteiten zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven. En dat is nodig volgens Benett Hofland, zelf vierdejaars student aan de universiteit van Enschede. “Wel nuttig om informatie te geven hoe het werkt op een universiteit om zodoende een drempel die er bij sommigen is, weg te halen”. Om de leerlingen bekend te maken met de verschillende studierichtingen zijn er in de lokalen workshops te volgen, waar afgevaardigden van de vervolgopleidingen tekst en uitleg geven. Nuttig blijkt uit de grote belangstelling voor deze sessies. Bij de stands blijft het lange tijd druk en er wordt veel informatie uitgewisseld. Een geslaagd loopbaanevent dat als onderdeel van een loopbaantraject van een leerling moet bijdragen voor het maken van weloverwogen beroepskeuze.
Milan Leeftink, Tobias Lubbers en Xanthi Waijenberg (vlnr) zien het helemaal zitten.
Correspondenten voor Holten: Peter Bulthuis en Coen van Hoevelaak

Schermreclame deelnemers uitgelicht

Iedere week extra aandacht voor advertenties van Holtense ondernemers op één van de digitale reclame schermen.
Logobutton RDM 300px

Adverteren duur? Welnee! Alle schermen in Holten, Rijssen, Nijverdal en Goor:
€ 79,-- excl btw. per 4 weken (incl eventuele advertentie opmaak)

Nieuwe scherm wedda jan 2023

Schermreclame - nu extra voordelig

Wij hebben digitale schermen in HOLTEN (inclusief de MAINSCREEN schermen) RIJSSEN, NIJVERDAL en in GOOR.
Uw klanten zitten daar ook!
Uw reclame op de schermen inclusief opmaak van de advertentie.
info@reimaxnetwork.nl
KLIK VOOR ALLE INFO - HIER

Email Marketing Powered by MailPoet