VHIH Nieuwsbrief logo grt
Beste Lezer(es), abonnee,
Veel leesplezier en heeft u onderwerpen/aanbiedingen voor de nieuwsbrief, mail

Lees de mei column HIER

1. logobuttons van deelnemers enz

Deze week het ondernemersverhalen:
Lees ze HIER

Agenda - ook een onderwerp in de agenda, laat het weten.

Logo zklein website
22 t/m 25 mei - Avond4Daagse inschrijven vanaf 1 april 2023
27 mei - Openstal bij Borkeldzuivel 10 - 16.00 uur
28 mei - Bruisend Holten - om en rond Smidsbelt
29 mei - Uilenballen uitpluizen hele dag - info www.museumholterberg.nl
3 juni - Nachtzwaluw avond - info www.museumholterberg.nl
3 juni - Filmfestival HMV ism OCH en Amazing
3 juni - 50 jaar jubileum feest Hockeyclub Holten
4 juni - Bolderfestijn Korhanen aanvang 14.30 uur - 19.30 uur
9 juni - Bezoek Beeldentuin en Galerie Mariënheem 10.30 uur
10 juni - Nachtzwaluw avond - info www.museumholterberg.nl
16 juni - Tour de Aardbei Wienpreuverinnen
17 juni - Open dag Müller Fresh Food Logistics & Müller ETTC.
18 juni - Bruisend Holten - om en rond Smidsbelt
19-22 juni - Zwem4daagse Twenhaarsveld opgeven via www.zpctwenhaarsveld.nl
23 - 25 juni - Dijkerhoeksfeest
30 juni -1 juli - Triathlon Smidsbelt
11 juli - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
18 juli - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
25 juli - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
29 juli - Bruisend Holten - om en rond Smidsbelt
01 aug - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
08 aug - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
13 aug - Bruisend Holten - om en rond Smidsbelt
15 aug - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
22 aug - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
29 aug - Rondleiding Canadese Begraafplaats 14:00 uur
7 t/m 10 sept - Keunefeesten
17 sept - 18 mei - Streekmarkt & Bruisend Holten - om en rond Smidsbelt.
Ga mee met de laatste activiteit van dit seizoen;
een bezoek aan de Beeldentuin en Galerie Mariënheem op vrijdag 9 juni om 10.30 uur.
Voor wie er nog nooit is geweest, gaan! Niet alleen om de grandioze collectie beelden en objecten van heel diverse kunstenaars te bekijken, maar ook de tuin van ruim 3 hectare groot.
Die is feeëriek aangelegd en biedt vele doorkijkjes, vijverpartijen, glooiende gazons, prachtige boompartijen en een boomgaard.
Wie even bij wil komen van al dat schoon, kan zich neerzetten op een van de terrassen en genieten van de uitzichten op de schitterende tuin en prachtige kunst. Maar dat is nog niet alles….
In de galerie zijn schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw te zien en die van hedendaagse kunstenaars. Ook staan er kleinere sculpturen en beelden in brons, natuursteen en glas.
Een entreekaartje kost 14 euro. Deze dient gepast en contant bij de ingang van de beeldentuin aan Marijke de Jong te worden voldaan. De entree is inclusief inleiding, koffie/thee en iets lekkers. Op locatie zijn mogelijkheden om te lunchen op eigen rekening.
Het vervoer naar Mariënheem en Holten is op eigen gelegenheid.
Aanmelden kan tot woensdag 7 juni via info@kc-holten.nl. Voor de voorpret kijk alvast op www.beeldentuinmarienheem.nl.

Korenfestival, Holten zingt massaal.

HOLTEN - Herman van Veen zong al eens ‘Hilversum 3 bestond nog niet, een ieder had z’n eigen stem’. Dat gevoel is sterk aanwezig tijdens de 8e editie van het Korenfestival. Op zes podia klinken de stemmen van de koorleden met als hoogtepunt het finalelied aan het einde van de middag.
‘Als ik naar de gezichten van de mensen kijk, dan is het heel goed verlopen’ zegt initiatiefnemer Jacques Heijnders van popkoor Amazing die het Korenfestival organiseert. ‘Samen met koorleden Tiny Bekkernens, Liesbeth Lubbersen, Gerrie Polhoud en namens De Diekerhookse Möl’nzangers, Jolanda Ulfman’. Een onmisbare ondersteuning is er van Ingrid Nijkamp namens de Holtense Handelsvereniging. En de koren komen graag naar Holten. ‘We zitten met het aantal van tweeëntwintig koren een beetje aan de grens’ vertelt Jacques. ‘Er hebben zich dertig koren aangemeld, tegen zes hebben we nee gezegd en twee trokken zich terug’. Alle koren kunnen drie keer hun zangkunsten vertonen op de verschillende podia die rond Smidsbelt, in de Dorpsstraat en bij Bie Toontje staan opgesteld. Ook in de Dorpskerk wordt gezongen. Alle podia zijn overdekt en voorzien van geluid. Mede door het goede weer is het druk. Gevraagd naar wat het zingen in een koor nou zo leuk maakt is het antwoord eensluidend. ‘Gezelligheid én het samen zingen natuurlijk’ zegt Ben Smeijers van Popkoor Pursang uit Rijssen. Holtenaar Herman Deijk maakt al tien jaar deel uit van Vocal Group Notes, een koor bestaande uit totaal zes zangeressen en vier zangers. Dit kleine gezelschap onderscheidt zich door de perfecte samenzang. Zo heeft elk koor een eigen identiteit en overheerst de onderlinge gezelligheid. Opvallend is het enorme koor Prestige uit Utrecht, waarvan honderdvijftig leden aanwezig zijn en voor het eerst (!) buiten hun regio optreedt. Een aantal koorleden heeft er zelfs een ‘weekendje uit’ van gemaakt. Maar er waren bij de organisatie ook twijfels over de grootte. ‘Kun je zo’n groot koor hier wel op laten treden?’ vertelt Jacques. ‘Ja dus, het koor wordt gedirigeerd door oud Waerdenborch collega Ruud Velthuis en het ging voortreffelijk, even wat anders, heel groot, wij zijn blij dat we het gedaan hebben’. Opvallend is de geringe deelname van de overige Holtense koren. Alleen De Diekerhookse Möl’nzangers en Amazing zijn vertegenwoordigd. ‘We hebben alle Holtense koren geïnformeerd, maar die hadden allemaal een reden om niet mee te doen, dan houdt het op’, zegt Jacques. Het enthousiasme van de deelnemende koren is er niet minder om. Als aan het eind van de middag de finale met alle koren wordt aangekondigd, is het één grote zingende menigte. Aangemoedigd door dirigent Ruud Velthuis krijgt het publiek ook een aandeel en zo wordt een succesvolle middag afgesloten. Ook de braderie onder verantwoordelijkheid van Jacobien Woortman met 40 standhouders wordt gedurende de middag druk bezocht. Smidsbelt oogt gezellig met de kinderen spelend in de fonteintjes. De ouders tevreden toekijkend vanaf de volle terrassen. ‘Volgend jaar is er weer een editie’, verzekert de organisatie.

Hockeyclub Holten viert 50 jarig jubileum op 3 juni

Hockeyclub Holten Rijssen, opgericht in 1973, viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. En dat wordt groot gevierd op zaterdag 3 juni met leden, oud-leden en vrijwilligers.
De organisatie hoopt op een grote opkomst en nodigt hierbij alle leden en oud-leden uit om samen het jubileum te vieren. Via een inschrijfformulier dat onder meer op de website van HCHR te vinden is, kun je je inschrijven voor het feest. Om 15:30 uur is de inloop met om 16:00 uur de opening door een act die je niet wilt missen! Daarna is er volop gelegenheid om onder het genot van een drankje herinneringen op te halen en anekdotes te delen. Ook is er gelegenheid om het fotoarchief te bekijken. Mocht iemand nog foto’s hebben dan bij deze een oproep van de organisatie deze met HCHR te delen. Dat kan naar lustrumhchr@xs4all.nl .
De avond wordt vervolgd met een barbecue en een groot feest. Hierbij gaat onze dank uit naar Partyservice Holten en Vinoviccio.com.

Happen en stappen - Happen tussen de koeien

Banner advertentieplatform holten
Nieuw op de VINDHETINHOLTEN.NL site -
Adverteren duur? Welnee, niet op dit platform.
Vaste prijs standaard € 19,-- p/week excl BTW.
Hoe het werkt? Klik voor een uitleg HIER
Groei mee met dit nieuwe platform, het nieuwe adverteren. Combineer het met reclame op de digitale reclame schermen

Schermreclame deelnemers uitgelicht

Iedere week extra aandacht voor advertenties van Holtense ondernemers op één van de digitale reclame schermen.
HMV, Amazing en OCH organiseren FILMFESTIVAL IN CONCERT
Een nieuw muzikaal initiatief. Op zaterdagavond 3 juni organiseert het orkest van de Holtense Muziekvereniging, samen met toneelclub OCH en koor Amazing een Filmfestival in Concert. Muziek, zang en toneelspel komen tezamen in een festivalsfeer.
De avond zal muzikaal gezien in het teken staan van de geschiedenis van de filmmuziek. Klanken van het orkest aangevuld met de zang van Amazing en het prachtige en ludieke toneelspel van OCH. Een afwisselende avond in een ontspannen sfeer. Het geheel speelt zich af op het terrein van de touwtrekvereniging OKIA en bezoekers kiezen hun eigen zitplaats en regelen dat ook zelf. Tuinstoelen, klapstoeltjes of een picknickkleed. Er zullen ook tafels en banken klaar staan maar daarvoor geldt; wie het eerst komt die heeft de zitplaats. Om het festivalgevoel compleet te maken zullen er hapjes en drankjes worden verkocht. Kaarten á € 10,-- zijn online te bestellen via www.kulturhusholten.nl en fysiek te koop bij DA Drogisterij Wedda en EP van Bruggen. Hier kan alleen contant worden afgerekend. Mochten de weersomstandigheden een buitenevenement niet toelaten, wordt er uitgeweken naar een binnen locatie.
Logobutton RDM 300px

NIEUWE TARIEVEN,
KLIK HIER

Adverteren duur? Welnee! Alle schermen in Holten, Rijssen, Nijverdal, Markelo, Goor en Delden:
€ 149,-- excl btw. per 4 weken

Nieuwe scherm wedda jan 2023

Schermreclame - nu extra voordelig - ennnnn ze blijven gewoon staan hoor!

Wij hebben digitale schermen in HOLTEN (inclusief de MAINSCREEN schermen) RIJSSEN, MARKELO, NIJVERDAL, DELDEN en in GOOR.
Uw klanten zitten daar ook!
Uw reclame op de schermen inclusief opmaak van de advertentie.
info@reimaxnetwork.nl
KLIK VOOR ALLE INFO - HIER

Email Marketing Powered by MailPoet