Column

Wekelijks laat Vindhetinholten.nl initiatiefnemer Coen van Hoevelaak zijn licht schijnen over uiteenlopende zaken. Reacties via contact

Foto Coen Van Hoevelaak ( Foto Anouk Hoogland) Kl
Foto Anouk Hoogland

23-9-2022
De zomer voorbij

Verschillende reacties gekregen op mijn vorige column. Complimenten voor hetgeen er nu is bereikt. Allemaal zeer bedankt. Afgelopen weekend natuurlijk naar het WK touwtrekken geweest. Super goed georganiseerd en zaterdags de hele dag gewerkt in de ‘foodstreet’ bij Bakker Nijkamp samen met Renate Mols. Leuk om al die verschillende nationaliteiten de Holtense specialiteiten te verkopen. Jammer van het weer op zondag, maar dat mocht de pret niet drukken. Op het afsluitende feest kwam de ontlading van de sporters, vrijwilligers en de organisatie. De rust is inmiddels weder gekeerd. Aankomend weekend nog de laatste Bruisend Holten mét een streekmarkt en dan zijn de buitenactiviteiten wel zo’n beetje afgelopen. De zomer voorbij. Zo terugkijkend wel een aparte periode en met name voor mij persoonlijk het vertrek na 20 jaar uit de studio in Espelo. Het is nu 6 maanden en ik moet zeggen dat het snel went. Wél weer van nul af aan beginnen. Dat voelt als 20 jaar weggegooid maar het is wat het is. We zijn weer op weg en volgende week worden er twee nieuwe schermen geplaatst in Goor waardoor er inmiddels een interessant mediaplatform is ontstaan. Dat geeft energie. Ik zoek nog wel een kantoor of werkplek in centrum Holten. Wie wat weet, mail naar info@reimaxnetwork.nl.

16-9-2022
Holten is the place to be.

Kwam ik voorbij het station gelopen, kwam net de Engelse touwtrekploeg uit de trein. Bij het verschijnen van dit schrijven is het WK touwtrekken al een dag aan de gang. Toch bijzonder dat dit het in Holten plaatsvindt en het is net als bij de Olympische Spelen. Normaal kijk je er niet na, maar met zo’n evenement dichtbij, ga je toch kijken. Hopen dat alles goed verloopt en het weer een beetje meezit. Daar hadden we bij de afgelopen Keunefeesten editie geluk mee. Met name de zondagmiddag was precies het juiste weer. Droog, zonnig en niet te koud. Nu weer volop bezig met de uitbereiding van de schermen, website en dubbele pagina in de krant. En het break even point is bereikt, blij en trots op. Binnen 6 maanden. Uiteraard dank aan de ondernemers waar ik de schermen kon plaatsen. Peter Bulthuis die wekelijks een verhaal schrijft denkt supergoed mee en verdient een groot compliment. Ook Linda Espeldoorn, Mariska de Wildt (eindredacteur) en Dick Huve (eigenaar) van Hart van Rijssen Holten moet ik bedanken voor het vertrouwen. Je merkt dat je bij een club mensen zit die niet kijken wat niet kan, maar juist meedenken wat wel kan. Ondernemers en dan bereik je wat. Dit kom je nog wel eens anders tegen, klagen, streken uithalen en belangenverstrengelingen om concurrenten buiten de deur te houden. Uiteindelijk ga je het daar niet mee redden en als je vooruitstrevend bent heb je geen concurrenten om bang voor te zijn. We gaan vrolijk verder en dit weekend topsport beleven in Holten, the place to be.

8-9-2022
Back in business.

De vakanties zijn voorbij. Ik hoop dat iedereen het goed heeft gehad. Aan het weer kan het niet hebben gelegen. Maar aan alle pret komt een einde, weer aan de slag en er is best wel weer veel gebeurd. Vanaf vandaag een extra pagina in het Weekblad hart van Rijssen Holten is een geweldige stap vooruit. Met het bereik dat dit weekblad heeft kan Holten met berichten en advertenties er flink van profiteren. Heb je iets leuks te melden, laat het weten via redactie@vindhetinholten.nl. In de volgende columns ga ik uitgebreider in wat we de afgelopen zomer hebben ontwikkeld. Ook de uitbereiding van de schermen gaat goed. Er staat er weer één extra bij Hester van Secretary Solutions. Natuurlijk dit weekend de Keunefeesten die we gelukkig ‘normaal’ kunnen organiseren na twee corona jaren.  Ik zit zelf inmiddels 30 jaar in de commissie en houd mij bezig met het werven van de promotors voor het scherm en zit in de financiële commissie. Alhoewel ik niet meer verbonden ben aan de Fienpreuvers (ben gewoon lid) is dit te leuk om te stoppen. Een ander groot evenement waar we als Vindhetinholten.nl aan verbonden zijn, is het WK touwtrekken, The Tug of War. Een groot evenement dat toch maar weer mooi in Holten plaatsvindt. Complimenten aan de organisatie die dit heeft aangedurfd. De entree is gratis en er is veel spektakel te verwachten dus komt massaal. Maar eerst….de Keunefeesten. Veel plezier voor alle bezoekers.

7-06-2022
Triathlon en Scanjedeal.nl

Het was een prachtig evenement, de Triathlon. En alsof het geen twee jaar is weggeweest was de opkomst weer massaal en kun je spreken van een echt dorpsfeest. Ikzelf mocht 2 dagen foto’s maken voor de extra pagina in het weekblad Hart van Rijssen-Holten. Achterop de motor bij Remy Delahaye naar alle locaties waar de sporters voorbij komen. Elders op de site het resultaat. Het enige minpuntje was het uitsluitend vegetarisch eten in de genodigden tent. Volgende editie gewoon weer een echte hamburger. De vindhetinholten.nl schermen die werden gebruikt door de organisatie voldeden ook prima, altijd een geruststelling. Afgelopen week natuurlijk ook druk geweest met Scanjedeal dat officieel van start is gegaan en ben blij me de ‘pioniers’ die zijn ‘ingestapt’. Het zal alleen maar groeien en ziet u een QR code op een etalageraam, scan hm met de camera van de mobiel en profiteer. Overigens zijn er al vele andere toepassingen. Vacatures, exposities, aankondigingen van evenementen, horecadeals en nog veel meer is er te vinden achter de QR code. U hoeft ze alleen maar te scannen.

23-06-2022
Nieuw concept Scanjedeal.nl – Altijd spannend.

Al een aantal weken ben ik bezig met het uitwerken van een nieuw concept . Scanjedeal.nl. Door middel van het scannen van een QR code zie je direct de aanbieding van de aanbieder. Het is een vernieuwde manier van reclame maken en aandacht vragen voor de aanbieding en of producten.
Er is een website waar het perfect staat uitgelegd, www.scanjedeal.nl. Het idee is ontstaan doordat de triatlon organisatie dit jaar gebruik maakt van mijn schermen in het dorp.  In de vorige column wordt verteld hoe. Die mogelijkheden kunnen ook vertaald worden naar aanbiedingen. De QR codes worden naast de website ook op de schermen gezet, dus ziet u een QR code van Scanjedeal.nl. snel even scannen en profiteer direct. Over enkele weken wordt de website definitief gelanceerd. Hopen dat het een breed draagvlak krijgt en de Holtense bevolking kan profiteren van de meerdaagse of dag deals. Uiteraard zijn alle andere toepassingen welkom. Vacatures, aankondigingen van evenementen, enzovoort. Ben benieuwd.

16-06-2022
Belangen en High Brightness schermen.

Vorige column ging over Vaderdag en dat de Holtense Handelsvereniging nog niet zo ver is dat ze gebruik maken van mijn ‘media’ kanalen. En dat is jammer. Ik heb een vermoeden waarom en werd al aardig bevestigd door een gesprek tussen mijn uitgever van Hart van Rijssen-Holten en de HHV, wordt vervolgd. Goed nieuws voor de adverteerders op de digitale schermen die inmiddels in Holten, Rijssen, Nijverdal, Delden, Markelo, Apeldoorn en over 2 weken ook in Goor staan. Er zijn waar het nodig was, inmiddels ‘High Brightness’ schermen geplaatst. Dat wil zeggen, dat ze bij alle weersomstandigheden, met name zonnige omstandigheden goed leesbaar blijven. Belangrijk om de reclame boodschap goed tot z’n recht te laten komen. Zo wordt het steeds interessanter. Ook de triatlon organisatie gaat gebruik maken van de schermen bij Rosas, Wedda, Bie Toontje en Romario. Er worden geen papieren programma’s meer gebruikt, maar door het scannen van de QR code krijg je het programma op je mobiel. Goed voor het milieu en een leuke samenwerking.

09-06-2022
Vaderdag actie.

Volgende week zondag is het vaderdag. Leuke traditie om vaders extra in het zonnetje te zetten net als de moederdag. Volgens velen overbodig want ‘het is toch elke dag moeder en/of vaderdag’, maar als je op die dag niets laat horen, wringt het toch. Commercieel is het voor de ondernemende middenstand natuurlijk interessant. Met moederdag zijn de bloemen en parfumerie zaken extra druk met vaderdag de drogisterijen en kleding winkels voor de after shave en de onderbroeken en sokken. Ook zijn er altijd acties, zo ook van de Holtense Handelsvereniging (HHV) waar Vindhetinholten.nl ook lid van is. Leuke actie en zeker de moeite van het meedoen waard. Uiteraard wordt deze actie ook gecommuniceerd via de krant, alleen persoonlijk vind ik het jammer dat wij nog niet in het ‘systeem’ zitten van de HHV, zodat ik het ook kan publiceren op de eigen pagina in Hart van Rijssen-Holten en kan communiceren via de schermen. Binnenkort maar eens kenbaar maken dat er meer is dan de bestaande kanalen met een veel groter bereik, of het moet zo zijn dat de HHV meent dat Holten alleen voor Holtenaren is bestemd.


02-06-2022
Trouwen.

Afgelopen zaterdag was het zover…na 2 jaar uitstellen mocht ik de trouwplechtigheid doen van Karen en Jonny. Niet officieel want ik ben niet beëdigd, maar om toch een officieel tintje te geven aan de dag. Ik ken Jonny uit Okkenbroek waar hij woont. Corona had de indeling wel verstoord want na 2 jaar was er het nodige gebeurd, dus de ‘ringen’ ceremonie werd achterwege gelaten. Het liefdesverhaal is wel mooi. Karen en Jonny hebben elkaar via de digitale weg gevonden. Karen bekeek de foto van Jonny op facebook en Johny kreeg vervolgens daarvan een melding. Echter Karen woonde toen in het westen, ‘veel te ver’ dacht Johnny, maar er kwam toch een ‘chat’ op gang. De eerste ontmoeting was op de Zwarte Cross (!), en daar sloeg de vonk over. Karen woont vanaf 2015 in Okkenbroek, maar heeft haar bedrijf nog in het westen. Op 29 mei 2021 zijn Karen en Johnny officieel getrouwd en afgelopen zaterdag 28 mei waren ze dus op één dag na één jaar getrouwd. Het was een zeer geslaagde dag en ook mijn speech werd gelukkig goed ontvangen. Ook de trouwlocatie is geweldig. Hanneke van Hoog Holten is de perfecte gastvrouw en alles was tot in de puntjes verzorgd. De meeste gasten, familie van Karen, bleven overnachten en konden de zondag nog even genieten van de mooie omgeving. Het trouwen is mij goed bevallen, eens kijken of er een BAB’s carrière inzit. Tijd genoeg nu.

26-05-2022
Zondagsonrust.

Deze week kwam de legendarische uitslag van de stemming over de zondags openstelling in Holten. Na jarenlang gesteggel en tegenhouden door een aantal politieke partijen was er dit keer geen meerderheid die tegen kon stemmen. De winkels kunnen op zondag open. Hoeveel het er gaan worden is de vraag. Met name de supermarkten zullen direct gebruik gaan maken van deze mogelijkheid. Leon Haanstra van COOP heeft al ervaring met deze zondagsopenstelling vanwege zijn winkel in Nijverdal en ook voor Albert Heijn zal het geen nieuwe bezigheid zijn. Of Aldi ook gaat volgen is de vraag, we gaan het zien. De zondagsrust waar voor wordt gepleit vanuit de christelijke partijen is wat voor te zeggen. Waarom ook op zondag nog werken? Anderzijds is het als niet gelovige een gewone dag waarop men mag doen wat men wil, mits men de ander respecteert en niet lastig valt, maar dat geldt ook voor de andere dagen van de week. Logisch en daar heb je verder geen geloof voor nodig. Gezien de oorlogen, schietpartijen, supporters die de boel afbreken na een verloren wedstrijd en andere onnodige rottigheden die er in de wereld plaatsvinden is dat jammer genoeg niet tot iedereen doorgedrongen.

19-5-2022
Artiestenreis, vrijheid en ondernemen.

Ik type deze column vanuit Turkije waar ik mee ben met een artiestenreis. Menno Aben is een zanger die in ons platenlabel zit en waar ik de management activiteiten van begeleid. De enige binding inclusief het platenlabel en de seminars die ik geef, die ik nog heb met de muziekindustrie. Zoals inmiddels redelijk bekend ben ik gestopt met alle werkzaamheden in de studio’s in Espelo. Heel veel tijd gekregen dus voor Vindhetinholten.nl, de digitale reclameschermen en de handelsactiviteiten. Het mooie van de nieuwe (digitale) business is dat het niet uitmaakt waar je verblijft, als er maar internet is. Dat is trouwens hier altijd wel even gedoe, maar het komt uiteindelijk goed. We zitten in een vijf sterren resort dat verder prima is verzorgd. De afgelopen jaren waren ook voor de Turken geen vetpot, maar ze doen vreselijk hun best er weer iets van te maken. Een ‘doorbraak’ was er ook afgelopen week met het plaatsen van de schermen in Rijssen en Nijverdal. Jan Spithoff van Cigo zag de voordelen direct en had ook nog eens twee super locaties. Een echte ondernemer die kansen ziet en ze benut. Inmiddels lopen er gesprekken met andere ondernemers en zo wordt het gebied steeds verder vergroot. Inmiddels ‘staat’ er al een aardig mediaplatform met de website, de pagina in Hart van Rijssen-Holten en de schermen. Het blijft niet onopgemerkt en ben best wel trots dat het binnen enkele maanden al zover is. Ook hier geldt: niet klagen als je iets wilt of een idee hebt, voer het uit!

12-5-2022
‘Special’ evenementen

Nu de corona maatregelen zijn verdwenen komt het evenementen seizoen goed op gang. In de afgelopen twee jaar was het bijna niet mogelijk rendabele feesten te organiseren. Nu dus wel en dat is te merken. In de theaterwereld is er een grote inhaalslag aan de gang. Alle uitgestelde voorstellingen worden in rap tempo ingehaald. Helaas komen de nieuwe voorstellingen daarbij in het gedrang, maar dat kan even niet anders. Bij de evenementen hetzelfde. Tickets die 2 jaar geleden al zijn gekocht kunnen nu worden gebruikt. Mooi dat het weer kan, de remmende factor echter is het gebrek aan materieel en personeel bij de faciliterende bedrijven zoals geluid en tentbouwers. Veelal zijn het zzp-ers die in deze branche werkzaam zijn en die hebben in de lockdown periode noodgedwongen een andere baan moeten nemen. En de meesten hebben daarvan de voordelen ondervonden, betere betaling en werktijden, waardoor ze permanent ‘verloren’ zijn geraakt voor de evenementen sector. Een evenement dat daar weinig last van heeft zijn de Special Olympics, de ‘Olympische Spelen’ voor mensen met een verstandelijke beperking, die in het weekend van 10 tot en met 12 juni wordt gehouden. De organisatie onder leiding van Maaike Heethaar is al vele maanden bezig met de voorbereidingen en het komt nu wel heel dichtbij. Het wordt een groot spektakel, met zelfs een eigen hymne, hier in de regio en de moeite zeker waard om tijd vrij te maken en de verschillende speelsteden te bezoeken. Aan het enthousiasme van de organisatie en sporters zal het niet liggen. Bezoek de website www.specialolympics2022.nl voor alle info.

5-5-2022
5 mei

Het is vandaag 5 mei als ik de column schrijf en zojuist terug van de herdenking op de Canadese begraafplaats. Na twee jaar mocht het weer massaal worden gehouden en dat was het ook. De begraafplaats stroomde vol met alle leeftijdsgroepen. Mooi om dat te zien. Schoolkinderen vooraan gezeten op de bekende banken uit de sporthal. Veteranen in pak gedecoreerd aan de zijkant en de overige aanwezigen rondom deze groepen. Er waren toespraken, kransleggingen, muziek en een indrukwekkende passage van oude vliegtuigen. Een helikopter die poppies uitstrooide over de begraafplaats. Allemaal om te benadrukken dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is, zeker niet met de huidige oorlog in de Oekraïne. Oorlogen zijn van alle tijden en je hebt er steeds maar één iemand voor nodig om het te ontketenen. Helaas zit er in Rusland ook zo’n mafketel en het is te hopen dat er snel een einde komt aan de toestand daar. De trouwe lezer weet dat het mijn verjaardag was vorige week en een verrassingsdag was mijn cadeau. De afsluiter was de musical ‘Soldaat van Oranje’, die al 12 jaar draait. En het was inderdaad fantastisch en een geheel nieuwe theaterbeleving. Een mooi verhaal van een echte oorlogsheld in een draaiend theater. Wanneer u hem nog niet heeft gezien, de musical draait nog tot en met augustus en geheel in vrijheid te beleven.

28-04-2022
Jarig

Het is elk jaar een terugkerend fenomeen. Je verjaardag. En in mijn geval is het vandaag 28 april 59 jaar geleden dat ik het levenslicht zag.  Ja nog net geen 60. Vroeger was dat oud, tegenwoordig niet meer. Maar het schiet aardig op al zeg ik het zelf. Ik hoor nog wel eens op de radio gesprekken die gaan over plannen die worden gemaakt en bijvoorbeeld in 2060 gereed zijn. Dan sla ik aan het rekenen en kom tot de conclusie dat ik het resultaat van die plannen waarschijnlijk niet meer meemaak. Wees niet benauwd overigens, ik ben niet depressief aan het worden maar enige realiteitszin kan geen kwaad. Vandaag is dus een speciale dag voor mij en sinds ik verkering heb, is het ook een verrassingsdag. Regien heeft een programma samengesteld waar ik niets over weet en laat mij verrassen. Het enige dat bekend is gemaakt is de vroege vertrektijd. Ik heb er zin in en het maakt het leven aangenaam. Vandaag dus een feestelijke dag en ik ga er weer een mooi jaar van maken.

21-04-2022
Disco

Zaterdag 23 april is het dan eindelijk zover. Na één keer te moeten uitstellen vanwege de corona maatregelen gaan we disco dansen. Haal je dansschoenen maar tevoorschijn. Het programma is helemaal rond want het was nog even spannend wie de ‘special guest’ zou worden. Niemand minder dan Barry White hebben we weten te strikken. Niet de originele natuurlijk, want die zingt al een tijdje niet meer. Een Look-a-like wordt zo iemand genoemd. Een echte ‘legend’ is wel live van de partij. Alides Hidding frontman van de 80’s band Time Bandits. Alides heeft door zijn deelname aan het programma Beste zangers een hernieuwde kennismaking mogen beleven en plukt daar nu de vruchten van. Hij neemt zijn zangeressen Daniëlle en Kelly mee en staat garant voor een top optreden met alle grote hits als Specialized in you, Endless Road, Man with the golden voice. DJ Rudi zal zorgen voor de juiste muziek uit de jaren 80 en 90 waarop volop gedanst kan worden. En het is duidelijk dat de muziek uit die jaren nog steeds ‘van deze tijd’ is. Met de intrede van de synthesizer in de jaren 80, werden er nieuwe sounds gecreëerd en er ontstond een nieuwe muziekstroom. De jeugd heeft het ook ontdekt en danst op The Weekend, wat regelrechte disco uit de jaren 80 is, maar ook op ABBA. Kwaliteit blijft altijd. Zaterdag dus de kans om je weer even in de vorige eeuw te begeven. Het spektakel speelt zich af in de Kelder Klasse en als Vindhetinholten.nl abonnee is een kaartje slechts 5 euro in de voorverkoop. Aan de kassa betaalt iedereen 10 euro.

14-4-2022
Edisons

Afgelopen maandagavond was het eindelijk weer tijd voor een ‘live’ award uitreiking. Uiteraard was corona de oorzaak van de online uitreikingen maar gelukkig kon het dit jaar gewoon doorgaan. Het Edison gala is altijd een hele belevenis en er wordt flink ‘uitgepakt’. In verband met de nieuwe locatie was het aantal uitnodigingen beperkt. Software ontwikkelaar AFAS is de nieuwe sponsor en het evenement werd daarom in het niet zo grote AFAS theater in Leusden gehouden. 300 namen moesten worden geschrapt maar desondanks was er toch een behoorlijk gezelschap. De avond begint met de award show, dit jaar gepresenteerd door Raven van Dorst en Nikki de Jager die we kennen van het Eurovisie songfestival en daar de show stal als presentatrice. Raven maakte er haar eigen show van, dat was jammer. Er zijn 10 categorieën met elk drie genomineerden. De winnaars krijgen een Edison beeldje en de eeuwige roem. Blijft bijzonder om er één te winnen. Een prijs was er ook voor Guus Meeuwis die geheel verrast de Oeuvreprijs in ontvangst mocht nemen. Guus is al 25 jaar actief en nog steeds trekt hij stadions vol publiek. En hij houdt z’n handjes thuis en slaapt zover ik weet elke avond netjes bij zijn aanstaande vrouw. Dat is niet voor alle artiesten weggelegd zoals we inmiddels weten. Na de uitgelopen show was het tijd voor het diner, voor mij een hoogtepunt. Na uitgebreid te hebben getafeld was er aansluitend het feest dat extra leuk was omdat we elkaar weer ‘live’ konden spreken. Zo werd het toch nog laat maar met een tevreden gevoel terug naar Holten. Uiteindelijk kon de smoking, waarvan het jasje de hele avond open was 😊, weer in de kledingtas in afwachting van de volgende award show. Bijzondere avonden.

7-4-2022
Een eigen pagina – deel3

Deze week de laatste column over de ‘eigen’ pagina. Anders wordt het ook zo’n gezeur, want ik had niet verwacht dat de reacties zo groot zouden zijn. Een goede start wat dat betreft en dit is nog maar het begin, zeggen ze dan. Wat ik persoonlijk leuk vindt is dat we nu in relatief korte tijd op allerlei manieren zichtbaar zijn geworden met het concept Vindhetinholten.nl. Een collega uit de Holtense Industrie Groep noemt dat ondernemen. Plannen die je hebt ook uitvoeren, want als je niets doet, gebeurt er ook niets. Het was overigens een week met contrasten. Een overlijden van een vriendin waar veel verdriet om is, veel te jong maar een moment later de opening bijwonen van het nieuwe restaurant Hollywood dat fantastisch was. De clichés komen dan altijd uit de kast dat we moeten genieten enzovoort en at is ook zo maar vergeten we weer veel te snel. Ondernemen en plannen uitvoeren en uitbouwen was ook de basis van het concept Vindhetinholten.nl. Nu het vorm en bestaansrecht krijgt is dat iets om van de genieten. Dat doe ik dan ook met volle teugen.

31-3-2022
Een eigen pagina – deel2

Deze week een korte column. Ik ben trots te kunnen melden dat een volgende stap is gezet in het streven een zo’n groot en breed mogelijk te bereik te creëren. Digitaal via de website, visueel via de schermen en op papier via de eigen pagina in Hart van Rijssen-Holten die vanaf morgen, 1 april een feit is. Er is nog een stap te zetten en wat dat gaat worden houd ik nog even geheim. Geen geheim is de missie van Elsbeth Deijk en Feike Huisman die meedoen aan de Alpe D’Huzes. Het alom bekende evenement waar geld wordt ingezameld voor het onderzoek tegen kanker en opgeven geen optie is. Op de homepage een button. Steun deze sportieve dames.


24-3-2022
Een eigen pagina.

Spannende week eigenlijk wel. We zijn druk in de voorbereiding voor publicatie van de eigen pagina in het weekblad Hart van Rijssen – Holten. We willen toch ook op papier zichtbaar zijn met Vindhetinholten.nl. En bij het weekblad waren ze enthousiast over dit idee, dus doen we het. Ik heb Peter Bulthuis gevraagd om de redactie op zich te nemen. Peter is een ‘oude’ bekende in Holtens als het om journalistiek gaat. Hij werkte jarenlang voor diverse Holtense weekbladen. Naast leuke verhalen komt er een agenda en zullen we gaandeweg filteren wat interessant is voor de lezer. Ook gaan we een koppeling maken met de adverteerder op de pagina en de schermen die we inmiddels op diverse plaatsen hebben staan. Uiteraard ook op de website. Met verspreiding in Holten, Rijssen, Enter, Zuna en Notter hebben we een bereik van ruim 21000 huishoudens. Dus wil je écht een groot publiek aanspreken? Dat lukt met Vindhetinholten.nl in het weekblad Hart van Rijssen-Holten. 1 april is de eerste uitgave en het is géén grap. Check het maar!

17-3-2022
Altijd een winnaar

Precies een week geleden is het Special Olympics 2022 lied en bijbehorende videoclip in première gegaan. En dat ging niet onopgemerkt. De Special Olympics Nationale Spelen 2022 zijn de ‘Olympische spelen’ voor mensen met een verstandelijke beperking en de 2022 editie wordt in het Oosten van het land georganiseerd. Holtenaren Maaike Heethaar en Hendri Markvoort zijn er volop bij betrokken en uiteraard moest er ook een speciaal lied worden gecomponeerd. M’n broer Edwin, maakte geïnspireerd door woorden aangedragen door de sporters, het lied ‘Altijd een winnaar’. In een speciale volledig gewrapte bus was de tour langs de verschillende radiostations in Nederland. Begonnen bij RTV Oost, door naar het mediapark in Hilversum en daarna nog naar Sneek, waar RADIONL is gehuisvest. Overal werd het gezelschap hartelijk ontvangen en de single gedraaid. Inmiddels is ‘Altijd een winnaar’ overal te streamen en ook de videoclip, die werd opgenomen in de sporthal aan de Lageweg is te bekijken op YouTube. In het weekend van 10-12 juni zijn de 3000 sporters te bewonderen in de diverse speelsteden en het zou fantastisch zijn als ook u deze sporters komt aanmoedigen. Pas dan zijn wij allen een ‘Winnaar’.

10-3-2022
Krant wel of niet?

Is een krant nog van deze tijd? Net als in de muziekindustrie heeft de digitalisering een enorme impact gehad op de nieuwsverspreiding. De papieren versies van dag en weekbladen kwamen onder druk te staan doordat ‘al het nieuws’ op internet te vinden is. De jeugd weet niet beter. Een krant zul je ze niet snel zien kopen. Een tijdlang hebben de uitgevers een model gezocht waarin dit soort mediabedrijven konden overleven en er weer een gezond businessmodel ontstond. Dat lijkt te lukken door de combinatie van papier, digitaal en video. Het versterkt elkaar enorm. Op lokaal niveau is het lastiger te overleven als krant. Er moet worden ondernomen en geïnvesteerd in redactionele stukken. Het moet interessant zijn om een weekblad te lezen. Toch heeft het nog wel degelijk een functie. Vindhetinholten.nl is daarom een samenwerking aangegaan met het weekblad Hart van Rijssen- Holten en krijgt daarin een eigen pagina de volledig zelf wordt geexploiteerd. Een redacteur is aangesteld voor het schrijven van de verhalen. Er komt ruimte voor een agenda en de ondernemersverhalen krijgen ook een plek. Hoe het zich ontwikkelt zal de tijd uitwijzen maar we hebben er ongelofelijk zin in. Dus heb je een evenement dat je wilt aankondigen, een interessant verhaal te vertellen of wil je jouw vereniging in de spotlights zetten, zonder advertentieverplichting? Mail het naar de redactie van Vindhetinholten.nl.
Wil je als bedrijf adverteren, 21000 huishoudens zien je tegen een laag tarief.

3-3-2022
Oorlog

Was er vorige week nog euforie over het loslaten van de maatregelen die ons 2 jaar in de greep hebben gehouden, breekt er oorlog uit. Niet direct hier, maar als het tegenzit komt er een hoop gedonder van. Vanwege de ‘nieuwe’ situatie zijn er weer bijeenkomsten mogelijk en één van de uitnodigingen kreeg ik van het ICB, het fantastische Informatie centrum bij de Canadese begraafplaats. Een lezing van Ewout van der Horst over de 2e wereldoorlog. Interessant natuurlijk en extra actueel vanwege de huidige situatie. Elk jaar bij de herdenkingen wordt je er op geattendeerd dat leven in vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. Dat blijkt maar weer zolang er nog idioten als Poetin rondlopen. Ben ook benieuwd of er door dhr. Van der Horst nog paralellen worden getrokken tussen de beide veroorzakers van de oorlogsellende. Ellende brengt ook saamhorigheid. Een mooi en nuttig initiatief is opgezet door de Holtense Industrie Groep en de Holtense Handels Verening. Een actie om geld in te zamelen voor de noodzakelijke goederen voor de Oekraïense bevolking. Een oproep aan degene die het kunnen missen, doneer waar mogelijk. Te hopen natuurlijk dat het snel voorbij is.

24-02-2022
We kunnen weer

Goed nieuws natuurlijk voor iedereen dat de maatregelen dusdanig zijn versoepeld dat we weer kunnen organiseren en plannen. Het ging toch sneller dan verwacht. Dat had waarschijnlijk ook  carnavalsvereniging de Fienpreuvers niet verwacht want die hadden het carnavalsweekend al verplaatst naar Pinksteren. Dat had dit weekend anders plaatsgevonden. Verstandig en leuk want de Holtense horeca heeft natuurlijk wel wat carnaval-achtige feestjes georganiseerd, dus dubbel feest in Keunedarp. Ook de ‘verkiezingsstrijd’ begint zichtbaar te worden. Op onze schermen komen de diverse politieke partijen voorbij met hun boodschappen. 16 maart is het zover. Deze week ook een aankondiging van de Scholengemeenschap ontvangen voor een project dat daar is opgestart. Op initiatief van Arjan Hakkert gaan niet leerlingen maar leraren op werkbezoek bij bedrijven. Als een soort van coördinator fungeer ik tussen de HIG (Holtense Industrie Groep) en de school om de Holtense bedrijven te selecteren die in aanmerking komen. Het initiatief is goed, want niets is belangrijker dan op de hoogte te zijn van wat er in de praktijk gebeurt. Het is ook de bedoeling dat er een ‘doe-opdracht’ in het bezoek zit. Moet eerlijk gezegd nog even bedenken wat dat bij ons (studio) zal inhouden. Kunnen ze laten zingen natuurlijk, misschien zit er een carrière switch in, maar dat zal niet de bedoeling zijn van Arjan. We gaan het meemaken.

17-02-2022
Carrière maken.

In de vorige column werd uitgelegd hoe een opname proces in zijn werk gaat en hoe een song ontstaat en uiteindelijk een eindproduct wordt. Resultaat is één master cd. Dan begint het vervolgtraject. Er zijn een aantal stappen te nemen voordat de single, daar gaan we in dit voorbeeld van uit, kan worden uitgebracht. Er moet fysiek product komen. Na de foto sessie met de artiest kan er een hoes worden ontworpen. Als die gereed is kan het met de master cd naar de perserij voor het maken van de singles. Vroeger werden er veel cd’s geperst, vandaag de dag alleen wat promotie exemplaren en wat extra voor de die-hard fans. Belangrijk is de videoclip. Met de komst van Youtube en de diverse muziekzenders op TV kan men zich met een mooie videoclip in de kijker spelen. Nu het ook mogelijk is de videoclip via Facebook, Instagram en de andere sociale kanalen te verspreiden is het bereik nog groter geworden.  Als alles klaar is wordt de song op alle streamingsites geplaatst zoals Spotify, Deezer enTik Tok. Nu is het tijd daadwerkelijk de single te gaan uitbrengen. Dat doet de artiest niet zelf maar dat gebeurt door een  zogenaamde ‘plugger’. Een vakterm voor een persoon die contacten heeft met de radio en TV stations en de single gaat promoten. De plugger maakt en verstuurt de persberichten en zorgt dat een ieder die er toe doet in de muziek business de single in z’n bezit krijgt. Dat traject loopt ongeveer 8 tot 10 weken en de plugger rapporteert wekelijks waar de single wordt gedraaid.  Ook worden er interviews gepland met radio en tv stations, zodat de artiest de single kan promoten. Het is voor beginnende artiesten moeilijker om bij de goed beluisterde radiostations een interview te krijgen . Die gaan toch vaker voor de bekendere namen. Bouwen aan een carrière is ook een kwestie van doorzetten. Nadat de single uit de playlisten is verdwenen begint het proces weer opnieuw. Het lot van een artiest, groot of klein, is die voortdurende ‘jacht’ naar de volgende hit.  

10-02-2022
Hoe werkt het.

Onlangs stond ik samen met mn broer in het magazine HalloHolten over de activiteiten in de studio. Leuk artikel, alleen kreeg ik een aantal keren de vraag hoe een single of album tot stand komt. En bedoeld wordt dan hoe een song ontstaat en wordt geproduceerd. Er bestaat bij velen een indruk die niet de juiste is en vaak gebaseerd op wat men soms op tv voorbij ziet komen. Er is vaak weinig bekend van hoe het geregeld is en ook hoeveel geld er in om kan gaan. Een echte hit kan aangenaam werken voor je bankrekening. Terug naar vraag. Er zijn enkele basisvoorwaarden die gelden of iets überhaupt succesvol kan worden.  Eén ervan is dat een artiest talentvol moet zijn, kortom zij of hij moet wel kunnen zingen en entertainen. Een leerproces maar een basis talent daarvoor is noodzakelijk. Het begint dus met de artiest en het liedje. Gezamenlijk wordt een genre gekozen en in die stijl wordt een song gecomponeerd. Dat gebeurt bij ons door Edwin zelf maar het kan ook dat er een groepje auteurs en componisten bij elkaar wordt gezet die gezamenlijk componeren. Er worden demo’s gemaakt van de songs, zodat de artiest kan kiezen. Een demo is een voorbeeldversie. Als de artiest de demo heeft beluisterd en akkoord is, kan er worden ingezongen. Hiervoor komt de artiest naar de studio. Als er een album wordt gemaakt worden er op een dag vaak meerdere songs ingezongen.  Vervolgens gaat Edwin de ingezongen versie verder ‘invullen’ met de benodigde instrumenten zoals gitaar, drums, basgitaar, enz..  Dit werd  vroeger in de studio ingespeeld. Tegenwoordig hebben de professionele sessiemuzikanten waarmee wordt gewerkt een eigen ‘thuisstudio’. Er wordt dus op locatie ingespeeld en de sessie wordt via internet naar de studio in Espelo gestuurd. Als Edwin alle muziekpartijen binnen heeft wordt de eindmix gemaakt op de ‘grote’ mengtafel. In tegenstelling tot vele andere studio’s wordt in de Rooftop Studios nog analoog afgemixt op de beste mengtafel die er is. Zo ontstaat er een topeindproduct waar de artiest het land mee ingaat. Zo gaat dat dus.

3-2-2022
Alides Hidding

Kreeg een vraag of ik naast de website en reclameschermen ook nog druk ben in de muziek business. Jazeker wel. Het begint gelukkig weer wat te bewegen nu het einde van de maatregelen in zicht zijn. In deze column speciale aandacht voor een artiest die we onder contract hebben en waar ik manager van ben. Alides Hidding, frontman van de Time Bandits en voor mij een legend. Niet erg objektief misschien, maar gezien zijn status volkomen terecht. Met echte wereldhits, die de Time Bandits over de hele wereld brachten. I’m specialized in you, Endless Road, Listen to the man with the golden voice,  zijn enkele van de hits die Alides zowel schreef als componeerde. Het speelde zich af in de jaren 80 en 90. Deze hits zijn 40 jaar later nog steeds actueel, alleen wie het zong? Geen idee als ik het de jongere generatie vraag. Jammer genoeg raken deze ras artiesten dan in de vergetelheid en duiken ze zo nu en dan op bij de 80’s en 90’s festivals. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland waar dit soort grootheden juist grote waardering blijven krijgen. Alides’ grote wens was deelname aan het programma Beste Zangers en dat is ons gelukt. Hij moest wel zijn geduld bewaren want door de Corona werden de opnamen steeds uitgesteld, maar uiteindelijk was het zover. Hij heeft een topweek gehad en ook in de afleveringen kwam hij goed uit de verf. Resultaat is dat Alides en zijn Time Bandits weer volop in de belangstelling staan en er afgelopen week een nieuwe single is uitgebracht. ‘Diamonds in the sand’ is de titel en een onmiskenbare Time Bandits plaat. Vorige week waren we al bij Erik de Zwart op de radio en vandaag (donderdag 3-2) zit ik bij het programma M waar de Time Bandits optreden. Promotie gaat nog even door. Een tour staat inmiddels in het najaar geboekt in 30 theaters en de boekingen en aanvragen stromen binnen. We kunnen weer op pad om op te treden. Ook in Holten waar de Super Disco Night, georganiseerd door Vindhetinholten.nl, doorgaat wanneer de 1,5meter regel er af is. Er volgt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum. Tot die tijd op spotify of youtube de track Diamonds in the sand luisteren en bekijken, zodat die uit volle borst kan worden meegezongen.

27-1-2022
Hennie


Deze week wil ik stilstaan bij vriend Hennie Jalving. Een bijzonder mens waar ik veel mee heb beleefd. De vriendschap begon toen ik mijn intrede deed in de Togaclub, de baarmoeder der clubjes zoals een goed geïnformeerd Holtenaar weet. Vanaf dat moment was er een bepaalde klik, die je niet vaak hebt met mensen. Met de Togaclub hebben we ontelbare onvergetelijke momenten gekend en nog steeds is er een band onder de leden, alhoewel we elkaar zelden zien. Hennie werd ook mijn adjudant toen ik in 1991 Prins der Fienpreuvers werd. Ook die periode was onvergetelijk. Ik logeerde, omdat ik in Markelo woon, tijdens carnavalsmomenten bij Hennie en zijn partner Ronieke aan het Kosterspad. Moeilijk was het altijd om op tijd op evenementen te komen. Dat kwam door het zeer letterlijk nemen van het ‘Holtens kwartiertje’ door Hennie. Stond ik in vol ornaat klaar, lag Hennie nog languit op de bank. Toch kon je niet kwaad worden op hem, want het was ‘typisch Hennie’. Jaren later moest ik mijn kamer afstaan aan zoon Daan die werd geboren. Het gezin werd compleet met de geboorte van Femke. Mooie tijden hebben we beleefd. De reden van deze column is ook omdat het morgen, 28 januari, precies een jaar geleden is dat Hennie overleed. Hennie werd slechts 56 jaar. Hennie had de ziekte van Huntington. Een ziekte waar geen medicijn voor is en ook geen die het ziekte proces afremt. We missen Hennie en staan morgen stil bij zijn dood maar vooral bij de talrijke goede herinneringen die wij hebben en de aanwezige Togaleden zullen na elke anekdote tevreden stellen: ‘Tsja, dat was typisch Hennie’.

20-1-2022
Topper in Holten.

Afgelopen weekend was er mooi nieuws. Danny Jansen, van ‘Menum’ was het gelukt om een PDC tourcard te bemachtigen. Voor wie niet geheel thuis is in de dartssport, want dat is de sport die Danny beoefent, de PDC is de dartsbond waar alle grote darters in (willen) spelen. Het hoogste niveau dus. Een uitzonderlijke prestatie. En geweldig dat er dan gewoon een jongeman uit de Beuseberg in dat wereldje vertoeft. En herkenbaar aan dat matje in de nek. Authentiek. En daarmee natuurlijk, het ‘leven’ van familie Jansen staat op z’n kop. Ieder weekend naar Engeland om toernooien te spelen, het geregel met werk en school en alle randzaken die opeens op hun afkomen. Ook ik kreeg een telefoontje van vader Marco. Of wij konden assisteren bij het maken van de opkomstmuziek. Het is gebruikelijk dat bij de aankondiging van een speler deze door een haag van mensen naar het podium loopt, ondersteund door stevige muziek. Prachtig en natuurlijk doen we dat in de Rooftop Studios in Espelo. We gaan Danny volgen en wensen hem alle succes. Dat er maar met grote regelmaat ‘Hunderd and eightyyyyyyyyy’ door de huiskamers mag schallen. Alleen als Danny het net heeft gegooid dan hè….  


13-1-2022
Open of dicht.

Het is een lastige afweging. Het water staat de meeste ondernemers die gedwongen dicht moesten en geen online of afhaal mogelijkheden hebben ‘aan de lippen’. Het is een lastige keuze, gaan we zaterdag open of blijven we dicht. Op het moment van schrijven van deze column is de persconferentie nog niet geweest. Wellicht is de keuze al door de regering gemaakt. Van Holtense winkeliers horen we inderdaad geluiden dat er zaterdag wordt geopend. Begrijpelijk alhoewel ik geen voorstander ben van het stimuleren van burgelijke ongehoorzaamheid. Nood breekt wetten in dit geval. Het is in ieder geval te hopen dat er een toekomstperspectief wordt geboden en dat de onzekerheid wordt weggenomen. Er zullen ongetwijfeld varianten op het virus komen, maar als die de druk op de zorg niet verhogen, kunnen we verder over gaan tot het ‘normale’ leven. Nu de vakanties weer voorbij zijn en het nieuwe jaar écht is begonnen kunnen we ook weer plannen maken voor het voorjaar en zomer, hopelijk zonder al te veel beperkingen. We horen morgenavond of er een begin mee kan worden gemaakt. Deze week nog wel verrast met leuke attenties aangeboden door de Holtense Industrie Groep (HIG) en de Holtense Handels Vereniging (HHV). Jammer dat laatst genoemde vereniging zich nog niet heeft aangemeld, maar wat nog niet is, kan nog komen natuurlijk.

6-1-2022
Een nieuw jaar, nieuwe kansen.

Rustig ben ik 2022 begonnen. Het kon ook niet anders met de beperkingen die er waren. Overigens nog de beste wensen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar. Oud en nieuw voor het tweede jaar op rij in een lockdown met een vuurwerkverbod. Het Holtense verkooppunt werd nog gesloten. Ik weet niet of er voor de sluiting nog veel is verkocht, maar aan het ‘geknap’ te horen ging er toch nog aardig wat de lucht in. Maar voor de rest was het rustig en voor mij persoonlijk goed te doen. Voor de (uitgaans)jeugd is dit een pittige periode. Een belangrijk deel van je jeugd wordt zo gegijzeld en is niet meer in te halen, je wordt geen twee keer 16, 17 of 18. Daarom is het te hopen dat de virusvarianten die er ongetwijfeld gaan komen steeds minder problemen geven en dat we dit jaar terug gaan naar het gewone leven. Maar ondanks deze huidige ellende heb ik super veel zin in 2022. Er staan genoeg activiteiten op stapel, de site wordt actief bezocht, abonnees melden zich iedere dag aan en het ‘schermen’ concept krijgt een landelijk vervolg. Ook in Holten staan nu al 3 schermen en de eerste advertenties en vacature zijn er al op geplaatst. Eind december heb ik een goed gesprek gehad met Wim Nijkamp die is aangesteld als operational manager van Toerisme Rijssen-Holten. We gaan een goede samenwerking aan waarbij we activiteiten via de schermen gaan communiceren. Samen sta je toch sterker. Wat dat betreft, op naar een goed en vindingrijk jaar.


29-12-2021 -1
Er was eens een idee

De eerste column van 2021 en meteen ook de laatste. We staan aan de vooravond van een nieuw jaar, tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. En dan met name het opstarten van Vindhetinholten.nl. Het verhaal is al meerdere keren verteld. Door het niet direct krijgen van een overzicht kwam het idee een site te ontwikkelen waar alles is te vinden wat je in Holten zoekt. Van een schilder tot aan een hondenuitlaatservice en van bezienswaardigheden tot aan een Online Gallery en nog veel meer. Bezoek de site en u vindt het. Gelukkig werd het idee enthousiast ontvangen en na een lange voorbereiding zijn we 1 november ‘live’ gegaan. Nog niet alle, maar wel veel, bedrijven staan vermeld en het aantal abonnees groeit elke dag. Ook de site ondergaat dagelijks veranderingen en met name de rubriek ‘Leer de Holtense ondernemer kennen’ is een schot in de roos en wordt massaal gelezen. Een volgende belangrijke ontwikkeling van het concept was het plaatsen van promotieschermen op druk bezochte plekken in Holten. Op dit moment zijn drie schermen actief en gaan we ook in 2022 door met het plaatsen van de schermen met acties, informatie en nieuws. Kortom, de start van het nieuwe platform in Holten was veelbelovend en geeft een enorme boost om het idee wat ooit klein begon, tot iets groots te maken.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en op naar een gezond 2022!

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll naar top