Miranda Nij Bijvank van Bed & Breakfast Holten

Wie is Miranda Nij Bijvank en waar is je bedrijf gehuisvest.

Hallo allemaal,
bij deze zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Miranda Nij Bijvank – Vloedgraven geboren in het mooiste dorp ¨Parel van Salland¨ Luttenberg in 1970. Na wat omzwervingen ben ik samen met Peter Nij Bijvank in 1995 eerst gaan samenwonen hier in Holten, getrouwd in 1997 en 2 kinderen gekregen. Na veelvuldig aan het werk te zijn geweest in de intramurale en extramurale zorg zocht ik een andere uitdaging. Ons huis aan de Dorpsstraat 47 waar ook de B&B is gevestigd, stond te koop in 2012. Na wat onderzoek gedaan te hebben naar de mogelijkheden om een B&B te beginnen werden we alleen maar meer enthousiast, hoe leuk om je eigen bedrijfje op te zetten, werken in huis, je eigen agenda te beheren. Er waren in die tijd nog weinig B&B´s in het centrum te vinden.

Wat maakt dit werk zo leuk waar ben je druk mee.
Het is een voorrecht om de toeristen die bij ons komen genieten van de B&B kamers te vertellen over de geschiedenis van ons pand en over het dorp Holten, waar ze fietsen kunnen huren, eten of lunchen, waar kunnen ze pinnen en zo verder. Dat is één van de dingen die je doet, ook zorgen dat de kamers spik en span zijn, de badkamers blinken, de bedden weer fris zijn opgemaakt, de buitenboel schoon is van onkruid enz.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Ons huis hebben wij in 2012 gekocht, na veel renovatiewerk is de B&B met 2 kamers in 2013 gaan draaien, ik werkte toen nog in de intramurale zorg, daar ben ik eind 2014 mee gestopt omdat het niet meer te combineren viel. In 2018 hebben wij meegedaan aan de uitzending Bed & Breakfast van omroep Max en hebben wij de “uutkiek” geopend.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Elk B&B heeft zo zijn eigen bijzonderheden en zo heeft ook de gastheer/vrouw zo zijn/haar eigen benadering, dat maakt dat bezoekers en toeristen ruime keus hebben. De gasten lezen veelal de recensies, bekijken hoe de website er uit ziet en maken een keus voor een bepaalde B&B op basis van prijs en gevoel.

Wat zijn  de toekomstplannen.

Onze toekomstplannen maak ik samen met mijn man Peter, zoals velen misschien wel weten zijn wij samen met andere partijen bezig om het stationsgebouw weer nieuw leven in te blazen, de plannen hiervoor zijn in een vergevorderd stadium zoals eerder in de lokale krant was te lezen. Het blijkt een erg lang traject maar we houden vol! Daarnaast ontwikkelen we met veel enthousiasme het “VERDAN” concept, duurzaam vervoer voor op de Sallandse Heuvelrug met het station van Holten als een van de vertrekpunten.

Wat doe je in je vrije tijd.
Mijn hobby´s zijn eigenlijk een terrasje pakken met m’n vriendinnen, heerlijk een boek lezen, wandelen met onze hond.

Dankjewel Coen voor deze uitnodiging!

Geen dank en succes met het bedrijf en de toekomstplannen.

Foto Miranda Vloedgraven
Scroll naar boven