Akke Verhoeven van Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding

Wie is Akke Verhoeven en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben Akke Verhoeven-Krol en ik ben uitvaartbegeleider. Ik was 45 jaar getrouwd met Dick Verhoeven, die helaas afgelopen zomer heel plotseling is overleden. We hebben 2 dochters, een zoon en 5 kleinkinderen. Ik woon in een rustige, gezellige en mooie straat aan de rand van Holten met twee katjes die me veel gezelligheid en warmte geven. Ik werk vanuit huis.

Wat zijn de (bedrijf)sactiviteiten van Akke Verhoeven Uitvaartbegeleiding.
Sinds 2011 heb ik mijn uitvaartonderneming. Ik werk dus als ZZP-er en doe in principe alle voorkomende werkzaamheden zelf met enorme ondersteuning van een team prachtige vrouwen. Die werkzaamheden bestaan uit het regelen en uitvoeren van een uitvaart. Dat kan een begrafenis zijn, een crematie of een bijeenkomst voor een overledene die zijn/haar lichaam ter beschikking aan de wetenschap heeft gesteld. In zo’n situatie is de overledene er niet bij. Ik ben vanaf het moment van de melding van het overlijden tot en met de uitvaart betrokken bij een familie. Ik leg alle contacten en verzorg alle regelwerk  die in zo’n periode aan de orde zijn. Ik ben een soort spin in het web om de familie en naast betrokkenen te ontzorgen.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen
Dit werk had een enorme aantrekkingskracht op mij en al ver voor ik hier echt mee begon had dit mijn grote belangstelling. Mijn omgeving raadde het af, want ja, altijd met de dood bezig en altijd bezig met het verdriet van een ander, dag en nacht paraat staan … daar zou ik nog maar eens goed over nadenken, was het advies.

Maar in 2009 liep ik vast in mijn baan. Ik ging een loopbaantraject in en in die periode overleed mijn zus plotseling. Dat was voor mij het moment om het ‘gewoon’ te gaan doen.

Ik ben toen de opleiding voor uitvaartbegeleider gaan volgen bij Meander in Zwolle. Aan het eind van de opleiding, na stages, gesprekken met verschillende mensen uit het vak besloot ik om direct voor mezelf te beginnen. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Sterker nog, ik ben daar nog steeds heel blij mee.


Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Doordat ik niet gebonden ben aan een bedrijf of verzekering kan ik ‘op maat’ mijn werk vorm geven. In mijn advertentie staat niet voor niets: ‘Uw wensen vormen mijn uitgangspunt’. Het is heel fijn om te horen wat de wensen zijn en dat ik die kan faciliteren maar ook dat ik de families handvatten kan aanreiken en mogelijkheden kan benoemen. Het is uiteindelijk de familie die beslist hoe e.e.a. vorm krijgt. Men moet met een goed en dankbaar gevoel terug kunnen kijken op een afscheid, want je kunt het maar één keer doen.

Zijn er toekomstplannen (uitbereiding van activiteiten?).
Ik heb geen uitbreidingsplannen maar gaandeweg ontstaan altijd wel weer nieuwe ideeën, mogelijkheden en inzichten die ik kan inzetten gebruiken. Zo heb ik afgelopen jaar een avond georganiseerd waar Isa Hoes en haar zoon Merlijn Kamerling vertelden over het verlies van haar man en zijn vader Antonie Kamerling met als titel ‘Je bent niet alleen’. Een druk bezochte avond waar veel mensen herkenning en steun vonden. Mogelijk organiseer ik in de loop van het jaar nog een keer een thema-avond. Daar heb ik nog geen vaste plannen voor bedacht, maar dat kan zomaar ergens ontstaan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik maak muziek bij onze Holtense Muziekvereniging en val regelmatig in bij een muziekvereniging in Nijverdal. Dat geeft veel afleiding en plezier. Verder wandel ik veel, alleen of met een vriendin, ik lees graag maar te weinig, bezoek geregeld een voorstelling in het Kulturhus of elders en pas af en toe op onze kleinkinderen.

Akke Verhoeven website
Scroll naar boven