Anita van der Meer van Anita MijnReiskennis

Wie is Anita van der Meer en waar is je bedrijf gehuisvest.         
Ik ben Anita van der Meer en woon sinds 1990 in Holten, ben van origine een Friezin, maar kom al mijn hele leven in Holten. In 1990 ben ik begonnen als reserveringsmedewerkster bij Oad Reizen en heb, daar in de bijna 25 jaar die ik daar gewerkt heb, vele functie’s mogen bekleden. Vóór het faillissement was ik werkzaam op de afdeling Groups- en Incentive Reizen, maatwerk reizen.
Anita MijnReiskennis is gevestigd aan de Nagelhoutstraat 51 te Holten en ik werk vanuit huis.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Anita Mijnreiskennis             
Anita MijnReiskennis is een mobiel reisbureau, die dezelfde diensten levert als het voormalige Globe Reisbureau in Holten. Ja, een mobiel reisbureau, omdat ik graag letterlijk bij de mensen aan de keukentafel hun reiswensen bespreek en aan de hand van de wensen thuis aan de slag ga. Je kan bij mij terecht voor alle vakantie’s zoals zon/strandvakantie, stedentrip, rondreizen over de gehele wereld, cruises, maar ook voor groepsreizen en incentive reizen. En…je betaalt echt niets extra’s als dat je zelf rechtstreeks zou reserveren. Waarom dan bij mij? Betere bereikbaarheid, één aanspreekpersoon, groot onafhankelijk en eerlijk reisaanbod van alle bekende en gerenommeerde Nederlandse én Duitse reisorganisaties, gemak en tijdsbesparing. Uiteraard is MijnReiskennis aangesloten bij ANVR en SGR dus men boekt altijd veilig en vertrouwd.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen    
Toen helaas Oad Reizen failliet ging, ben ik na een jaar meegegaan te zijn met het nieuwe Oad, voor mijzelf begonnen met een mobiel reisbureau. Het nieuwe Oad voelde niet aan zoals ik gewend was bij Oad Reizen. Dit was dé kans om mijn reisvleugels ná bijna 25 jaar Oad Reizen elders uit te slaan. Hierdoor kwam ik er wel achter, dat er nog veel meer mooie reizen zijn, die ik voor mijn klanten mag uitzoeken en samenstellen en dat maakt dat elke aanvraag met de grootste zorg door mij wordt uitgezocht. Ik maak geen onderscheid in één hotelovernachting in Nederland of een vier weekse camperreis door bijvoorbeeld Canada of Australië. Elke klant krijgt van mij net zoveel aandacht en zorg.

Corona heeft een grote impact gehad op jouw branche. Hoe heb je dat opgevangen     
Ja, helaas is de reiswereld enorm getroffen en nog steeds ondervinden wij de gevolgen van corona. Voor de corona werkte ik  naast mijn eigen reisbureau nog 2 dagen bij TCR Tours in Raalte om zodoende wel maandelijks enig inkomen te hebben. Hier kon ik gelukkig tijdens de corona periode blijven werken en werk hier nog steeds. Ik merkte wel, dat veel van mijn collega reisbureau’s een tijdelijke baan hebben gevonden. En net zoals ik, houden zij deze baan nog aan, omdat het nog steeds heel onzeker is rondom corona.

Wat zijn  de toekomstplannen.  
Mijn klantenbestand is op dit moment nog niet dermate groot, dat ik een extra medewerker nodig ben, dus ben enorm blij met deze extra aandacht. Qua activiteiten had ik in oktober 2019 een landeninformatieavond gepland in het Kulturhus. Er zou een camper geparkeerd worden op het Smidsbelt en binnen in het Kulturhus zou er een presentatie gegeven worden voor een camperrondreis door o.a. Canada en Australië met allerlei hapjes afkomstig uit die landen, maar helaas….corona. Zodra het enigszins weer toegestaan én verantwoord is, ben ik zeker voornemens om allerlei landenpresentatie’s te gaan organiseren. Daarbij heb ik ook al eens contact gezocht met een andere ondernemer in Holten om een bruidsbeurs te gaan organiseren, waarbij meerdere Holtense ZZP-ers zijn/haar diensten kunnen aanbieden. Denk hierbij aan bakker, kapper, grafische ontwerper trouwkaarten, bruidsvisagie, fotograaf etc.  Ik ben ervan overtuigd, dat veel Holtense ZZP-ers elkaar goed kunnen aanvullen en daar té weinig gebruik van wordt gemaakt. Ook hier geldt ‘koop lokaal’.

Wat doe je in je vrije tijd.           
Ik werk veel, maar als ik vrije tijd heb, dan staat mijn gezin op nummer 1. Daarnaast ben ik bezig met paardensport. Ondanks dat ik zelf een Fries paard heb, rij ik op dit moment niet. Verder ben actief als bestuurslid bij een menvereniging en als blokhoofd, onderdeel lopen, bij Triathlon Holten. Ook hier mag ik graag allerlei zaken regelen. De winter komt er weer aan en dan mag ik graag op natuurijs een tocht schaatsen. Pootje over zit er helaas niet in, want ja….in Leeuwarden reden we een deel van de Elfstedentocht en dat was alleen maar rechtuit.  Van hele kleine dingen zoals met een kop koffie buiten zitten kijkend naar de vogeltjes word ik al gelukkig en zakelijk ben ik blij, als een klant tevreden terug gekomen is van zijn/haar vakantie.

Anita, dank voor je verhaal en veel succes gewenst.

                                   

Anita
Logo
Scroll naar boven