Annemiek Beukenkamp van Aandachtkracht

Wie is Annemieke Beukenkamp en waar is je bedrijf gehuisvest?
Wat leuk dat ik mijn verhaal hier mag delen! Ik ben Annemieke en woon sinds 2002 met mijn man Pim hier in Holten. Op deze fijne plek voelen wij ons, samen met de kinderen, helemaal thuis. Vol vertrouwen in de toekomst, ben ik in de 1e week van de lockdown (voorjaar 2020) mijn onderneming AandachtKracht gestart.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van AandachtKracht?
Met AandachtKracht ondersteun en begeleid ik mensen, wanneer de uitdagingen in het leven te groot zijn. Vaak zijn we gewend om ‘problemen’ in ons eentje op te willen lossen, maar je hoeft het niet alleen te doen.Als ZZP-er word ik ingehuurd voor advies en coaching, waardoor ik mensen spreek in heel Nederland, van jong tot oud, die worstelen met allerlei vraagstukken. Maar ik bied ook mijn persoonlijke traject aan, waarbij ik (letterlijk én figuurlijk) een stukje meeloop in je leven.

De prachtige natuur van de Holterberg is hierbij onze gespreksruimte en inspiratiebron. Samen werken we stap voor stap aan tastbare verandering en de doelen die je zelf stelt!
Momenteel zet ik mijn AandachtKracht óók in als leerkracht voor Oekraïense kinderen. De beelden op tv raakten me diep, en deden me besluiten om hierin ondersteuning te bieden. Het is heel bijzonder en impactvol om deze kinderen nu een fijne veilige plek te mogen bieden, waar ze zich gezien en gehoord voelen.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen?
In 2007 kregen wij een zoon, die bij de geboorte overleed. Ikzelf bleef hierbij maar nèt in leven, dus we hadden te maken met zowel verdriet over het verlies, als dankbaarheid dat ik mocht verder leven. Hoe wilde ik die extra bonustijd invullen? Het bespreekbaar maken van ingewikkelde gevoelens, bleek iets waar ik meer mee wilde doen.Toch duurde het nog jaren, voordat ik de deur van het speciaal onderwijs sloot, waar ik bijna 25 jaar werkzaam was geweest. Door een poster uit het tijdschrift Flow met de tekst “Durf eens wat vaker uit het raam te staren” werd ik me er bewust van, dat óók ik vaak in de sneltrein van het leven zat, en daardoor vaak voorbij rende aan al het moois van het leven.Dus ik hakte de knoop door, en koos ervoor om niet langer steeds méér te doen, en dat zo efficiënt mogelijk in te plannen. Maar om bewust te kiezen voor een aantal dingen, die zoveel mogelijk effect hebben. Je leeft ten slotte maar één keer, en voor mij is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Het gaf me rust en overzicht, waardoor ik veel meer kan genieten! Er openden zich nieuwe deuren. Zo schreef ik een kinderboek over een Nederlands en een Syrisch meisje, n.a.v. mijn ervaringen in de vluchtelingenopvang, en gaf lezingen over vrijheid. Ik volgde zelf een opleiding voor persoonlijke ontwikkeling en mocht daar aan de slag als coach. Zo groeide ik door, stippelde mijn eigen weg uit en startte mijn onderneming!

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf?
Mensen die ik begeleid waarderen vooral de persoonlijke aandacht. Ze ervaren meer draagkracht, waarmee ze lastige situaties aan kunnen. Ik durf taal te geven aan ingewikkelde gevoelens. Het gebruik van de natuur, waarmee mensen die vastzitten weer in beweging komen, is specifiek voor mijn aanpak.

Wat zijn de toekomstplannen?
Ik volg een opleiding tot dialoogcoach, en ben betrokken bij een stichting die een onderwijsprogramma voor persoonlijke ontwikkeling biedt. Als ZZP-er zet ik mijn AandachtKracht graag in bij een-op-een gesprekken en bij verschillende projecten. Welke richting het ook op gaat, ik blijf mijn hart volgen en draag graag bij aan een mooiere wereld.  

Wat doe je in je vrije tijd?
Dan ga ik lekker met mijn handen aan de slag in de tuin, de natuur in, wandelingen maken, een goeie podcast beluisteren, mooie herinneringen vastleggen, fotoalbums maken of creatief aan de slag. Maar het allerliefst ben ik samen met de mensen die me lief zijn!

Foto leer etc
Scroll naar boven