Annet Boode van Mond-Consult Annet Boode

Wie is Annet Boode en waar is je bedrijf gehuisvest?
Ik ben een geboren en getogen Holtense, 51 jaar, heb een zoon van 11 en ben inmiddels bijna 30 jaar mondhygiënist in hart en nieren. Ik ben gevoelig, creatief, sociaal, een helper en verbind graag mensen met elkaar. Mijn preventieve mondzorg praktijk is gevestigd binnen het Integraal Therapeutisch Centrum aan de Keizersweg 25 in Holten.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Mond-Consult Annet Boode?
Ik houd mij bezig met het behandelen en begeleiden van mensen om hun mondgezondheid, en daarmee hun algemene en algehele gezondheid te verbeteren.
Dat wil zeggen het reinigen van het gebit en, zo nodig, onder het tandvlees. Verder geef ik voorlichting over alles wat verband houdt met de mondgezondheid. Die kan minder zijn door bijvoorbeeld de invloed van stress, slechte voeding, diabetes, roken, verminderde weerstand door ziekte, droge mond en schildklierproblemen. Belangrijk vind ik uitleg en inzicht geven aan de cliënt en het sturen naar eigen verantwoordelijkheid en zelfzorg. Ook heb ik affiniteit met angstige cliënten. Mensen met een tandarts- of andere trauma’s zijn welkom in mijn praktijk. Ik vind het leuk om naar een ingang te zoeken waarmee ik mensen kan motiveren. 

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen?
Ik heb meer dan 20 jaar met plezier voor verschillende werkgevers gewerkt en ontwikkelde steeds meer een eigen visie op hoe ik het beroep wil uitvoeren. Ik kijk naar de mens achter de cliënt en kijk in de mond naar oorzaak en gevolg en niet alleen naar het probleem. Kijken met een brede blik dus. Toen ik op mijn 40e nog moeder werd, was de keuze voor een eigen praktijk snel gemaakt. Mijn gedachtengoed ten aanzien van mijn werk en mijn persoonlijke leven past goed in het Integraal Therapeutisch Centrum en daarom ben ik daar gehuisvest.

Waarom is een gezond gebit belangrijk?
Het immuunsysteem begint in de mond. Speeksel speelt daarbij een zeer belangrijke rol. We zijn ons daar niet bewust van, maar het is dé toegangspoort tot ons lichaam. Verder heeft de mond allerlei praktische, sociale, esthetische en ook emotionele functies. We eten, drinken, praten, zingen, lachen, schreeuwen, huilen, knarsen, klemmen, ademen, bijten nagels, zoenen en doen nog meer met onze mond. Het is ons visitekaartje. Bij veel mensen ligt er spanning of een taboe op de mond.

Wat zijn je toekomstplannen.
Omdat de invloed van stress op de mond en de algehele gezondheid mij al jaren interesseert, heb ik naast allerlei andere scholing, een opleiding tot stresscounselor gevolgd. Daarna een training over het onderwerp Trauma. Ik pas dit, indien nodig, toe binnen Mond-Consult maar dat kan alleen als het een mond gerelateerd probleem betreft. Vanaf 2022 begin ik naast Mond-Consult ook Stress-Consult zodat het begeleiden van burn-out -of stress-gerelateerde klachten en het counselen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling losgekoppeld kan worden van de mondzorgbehandelingen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd besteed ik aan creativiteit, fietsen, zingen, klusjes in huis, een ander helpen, aandacht besteden aan mijn zoon, de huisdieren en een bezoekje brengen aan een dierbare.

Annette Boode 750
Itc Cetrum 600

Annet, bedankt voor je verhaal en succes.

Scroll naar boven