Ester Flierman van Fliandersz

Wie is Ester Flierman en waar is je bedrijf gehuisvest?
Mijn naam is Ester Flierman en ik ben sinds kort een nieuwe ondernemer binnen de gemeente Rijssen-Holten. Geboren in Deventer, opgegroeid in Lochem, inmiddels bijna 44 jaar oud, getrouwd, twee kinderen en inmiddels al bijna twintig jaar woonachting in het mooie dorp Holten.
Sinds kort ben ik begonnen als zelfstandige zonder personeel momenteel nog vanuit huis aan de      Eg 10 in Holten. Ik ben op dit moment werkzaam binnen twee verschillende accountantskantoren waar ik hen ondersteun op het gebied van Personeel en Salaris.  Dit zijn hoofdzakelijk administratieve werkzaamheden maar ook een stuk advies op het gebied van personeel en salaris komt hier zeker aan de orde.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Fliandersz?
Fliandersz wil graag de ondernemer die het vaak al druk genoeg heeft ontzorgen op het gebied van haar administratie. Mijn expertise ligt in het organiseren, plannen bewaken van deadlines en het zo efficiënt mogelijk inrichten van administratieve processen. Daarnaast ben ik de laatste jaren vooral werkzaam geweest op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Dat laatste is ook iets waar ik hoofdzakelijk mijn aandacht op zal focussen. Door het aanschaffen van het softwarepakket Nmbrs kan ik de klant ontlasten door alles zoveel mogelijk digitaal in te richten op het gebied van haar werknemers. Dit salarispakket heeft als voordeel dat de HR (personeels) omgeving is samengevoegd met een omgeving waar de salarisverwerking gedaan kan worden. Dit maakt het zeer efficiënt omdat alles digitaal gedaan kan worden. Dit softwarepakket omvat een employee self service (ESS), een documentengenerator waarbij de ondertekening digitaal kan plaatsvinden, inrichting van diverse HR modules wat de ondernemer weer ondersteunt met betrekking tot signalen in het kader van bijvoorbeeld verlof, verzuim etc., ook een rechtstreekse koppeling met veel boekhoudpakketten is mogelijk, dat maakt dat de ondernemer ook gelijk inzicht heeft in de huidige financiële situatie met betrekking tot personeel. Maar ook een ander vraagstuk op administratief gebied is iets wat ik kan oppakken, volop mogelijkheden zal ik maar zeggen.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen?
In de afgelopen vijfentwintig jaar heb ik veel ervaring op mogen doen met betrekking personeel, salaris- en financiële administratie in de rol van medewerker maar de laatste jaren ook in de rol van teamleidster. Altijd in mijn achterhoofd heb ik al wel eens gedacht wat zou het fijn zijn om voor jezelf alles te kunnen organiseren en niet meer afhankelijk te zijn van anderen. Nu vorig jaar het nieuws bekend werd bij mijn toenmalige werkgever dat zij zouden worden overgenomen door een ander accountantskantoor ben ik toch eens gaan nadenken over of ik hierin nog zou mee willen gaan of dat dit misschien wel het moment zou kunnen zijn om de keus te maken om voor mezelf te starten.
En dat laatste is het geval. Mijn eigen keuzes kunnen maken, een stukje vrijheid en flexibiliteit zijn onder andere zaken die me hierin erg aanspreken. Daarnaast blijf ik altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, dat houdt me scherp!

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf?
Ik denk onderscheidend te kunnen zijn door te zijn wie ik ben, no nonsens,  een vrouw van haar woord, ik kom mijn afspraken altijd tijdig na, accuraat, betrouwbaar en ik ben to the point. Je weet wat je aan me hebt!
Ook ga ik er vanuit dat het softwarepakket Nmbrs mijzelf en mijn klanten gaat helpen om onderscheidend te zijn. Er zijn zeer veel mogelijkheden waar we de ondernemer mee kunnen ontlasten, dat is voor mij het belangrijkst, zo kan de ondernemer zich weer focussen op de werkzaamheden die er voor haar echt toe doen.

Wat zijn  de toekomstplannen.
Eerst wil ik een goede basis neerzetten met een fijn klantenbestand waarna ik wellicht wat doelen zal gaan bijstellen.  Ik wil nog graag de samenwerking zoeken met een arbeidsjurist, fiscalist, advocaat en collega salarisadministrateurs om zo een compleet mogelijk pakket te kunnen aanbieden.
Zoals eerder genoemd zal ik altijd een stukje uitdaging willen blijven houden, daar hoort soms bij dat je eens een risico neemt en daarin je doelen zal gaan bijstellen! Dat houdt het ondernemen spannend!

Wat doe je in je vrije tijd.
In mijn vrije tijd houd ik me bezig met leuke dingen, ik ben onder andere penningmeester bij Handbalvereniging Holten en vind het ook heerlijk om een handbalwedstrijd te gaan kijken van mijn dochter of voetbalwedstrijd van mijn zoon. Een wandeling met de hond over de Holterberg kan ik ook erg van genieten.
Verder hou ik van het gezellig samenzijn met vrienden en vooral te genieten van het leven!

Ester bedankt en succes met Fliandersz

Ester website
Scroll naar boven