Hanneke Janssen van Door Communicatie

Wie is Hanneke Janssen en waar is je bedrijf gehuisvest?
Mijn naam is Hanneke Janssen en ik ben de eigenaar van Door Communicatie. In juli 2015 besloot ik voor mezelf te beginnen; best een spannende stap. Ik heb drie jonge kinderen  van wie de jongste toe net halfjaar was, vaste lasten die betaald moesten worden… en dan je vaste baan opzeggen. Op het moment dat ik ontslag nam, had ik één opdracht binnen voor één uur per week. Ach, het was beter dan niks. Ik huurde een bureau in het Ondernemerhus en daar zat ik dan. M’n nieuwe laptop opengeklapt, telefoon naast me, een lege mailbox…. ‘Euhhh, iemand zin in koffie?’ Ik besloot mijn LinkedIn-contacten maar eens langs te gaan en ze gewoon te bellen en mailen. Daarbij begon ik bij de letter A; verder dan de F ben ik nooit gekomen…
Ik denk dat het kwam doordat ik er vrij ‘relaxed’ in stond. Het ergste wat me kon gebeuren, was dat ik een baan moest zoeken. Als je er zo in staat, ga je acquisitiegesprekken aan zonder druk te voelen. Na een jaar nam ik mijn eerste medewerker aan en daarna ging het hard. Begin 2018 verhuisden we naar een eigen pand aan de Larensweg 31, herkenbaar aan de oranje voordeur.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Door Communicatie?
Vorig jaar hebben we onze naam veranderd van ‘Hanneke Janssen, tekst en communicatie’ naar ‘Door Communicatie’. Het draait namelijk zeker niet alleen om mij, maar om ons enthousiaste team van tien professionals. Wat we doen, is zorgen dat de communicatie altijd doorgaat. Vandaar de naam ‘Door Communicatie’.
We werken veel op interimbasis bij verschillende opdrachtgevers. Wij nemen het werk over als er tijdelijke ondersteuning nodig is door ziekte, zwangerschapsverlof of wanneer iemand ontslag neemt. Zo werken we bij de gemeente Raalte, de woningcorporaties Reggewoon en Domijn, GGD Twente, Aannemersbedrijf Kormelink, Koopmans Bouwgroep en Universiteit Twente.
Onze werkzaamheden variëren van het bestellen van stickers in de juiste huisstijl tot het adviseren van een wethouder. Maar we houden bijvoorbeeld ook websites bij, we denken mee over hoe je als organisatie het beste naar buiten kunt treden en we produceren magazines en nieuwsbrieven (coördinatie en tekst).
Daarnaast pakken we regelmatig losse tekstklussen op. Daarbij gaat het om teksten voor websites, brochures, persberichten of losse interviews. En een heel bekend product van ons hier in Holten is natuurlijk het magazine Hallo Holten, dat we samen met Reclamemakers en Karakter Fotografie maken.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf?
Wat ons kenmerkt is onze nuchterheid en werkmentaliteit. We steken graag de handen uit de mouwen en zijn eerlijk over wat we wel en niet kunnen. We doen ons werk met veel plezier en dat merk je.

Wat zijn  de toekomstplannen?
Ons werk met hetzelfde plezier blijven doen, samen met een leuke groep collega’s, en daarmee nog veel meer opdrachtgevers uit de brand helpen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik loop veel hard, het liefst op de Holterberg. Mijn doel is om op een ontspannende manier meer dan 1.000 kilometer per jaar hard te lopen. Zonder wedstrijden, want ik wil in mijn vrije tijd geen prestatiedruk voelen. Verder ben ik voorzitter van Carnavalsvereniging de Wienpreuverinnen en het Dijkerhoeksfeest. Daar haal ik ook ontzettend veel plezier uit.

Hanneke en team, succes met Door Communicatie.

Foto LDHK website
Scroll naar boven