Herman Deijk van FB Adrem Advies

Wie is Herman Deijk en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben Herman Deijk, bouwjaar 1961, goed gerijpt inmiddels. Ik ben getrouwd met Petra (mijn betere helft), we zijn de ouders van Nigel en Dylan, mooie kearls. Ik kom uit een oer-Holtens geslacht (sinds 1675), maar heb ook wat ontwikkelingswerk gedaan buiten Holten, een paar jaar Den Haag, wat meer jaren in Nieuw Heeten. Maar inmiddels sinds 2007 weer terug in Holten, bijna aangrenzend aan mijn geboorteplek, boerderij Erve Deijk. It’s good to be back home again.   Wij wonen sinds 2008 aan de Larenseweg 68. Ik heb met FB Adrem een riante werkplek in de schuur bij de woning.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van FB Adrem.
Ik bied brede financiële ondersteuning op het gebied van geldzaken, vermogen en pensioenvragen. Met een (te) mooi woord financiële planning.

In andere woorden:
(Financiële) regelgeving is vaak complex, veel mensen zijn er niet mee bekend, ook niet keuzemogelijkheden. Complex maakt onaantrekkelijk, onbekend maakt onbemind en keuzes geven stress. Vaak wordt daarom bij geldzaken, opbouwen en behouden van vermogen, invulling van pensioen en oudedagsvoorziening dan ook vaak geen keuze gemaakt. Of uitgesteld. Of wordt het standaard aanbod geaccepteerd. Maar geen keuze maken of uitstellen is ook een keuze, helaas vaak niet de beste. En dat geldt ook voor het standaard aanbod.

FB Adrem helpt je bij het maken van goede keuzes, aanpassingen passend bij jouw financiële situatie. Ik houd je de (financiële) spiegel voor, wijs je op mogelijke kansen, risico’s en geef uitleg.

Ik geef jou, je gezin, inzicht in waar je financieel staat, nu én in de toekomst. Het liefst natuurlijk bij lang leven, maar ik laat je ook de (financiële) gevolgen van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid zien. Dat doe ik persoonlijk, laagdrempelig, met een informele benadering, met oprechte interesse en met een gezonde kritische blik. Ik zorg er voor dat je weet waar je staat!

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Ik heb tot 1996 gewerkt bij verzekeraars en banken. Maar de manier waarop zij hun klanten ‘helpen’ ging meer en meer botsen met mijn eigen visie. Ik ga niet spugen in de ruif waaruit ik gegeten heb, maar het klantbelang staat daar én bij andere instanties, naar mijn mening nog steeds, wat minder centraal dan je zou mogen verwachten. Ik heb daarom toen ontslag genomen en gekozen voor de Frank Sinatra-methode: My way. Nooit spijt van gehad.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Volgens klanten van FB Adrem:
Herman Deijk is onderscheidend in ‘scherpte en vermogen om ‘out of the box’ te denken, onafhankelijkheid, ervaring, vasthoudendheid, complexe situaties zeer goed vertalen in heldere en overzichtelijke keuzes, met een verrassende kijk die tot nadenken aanzet’.
Met een blosje op de wangen bevestig ik het bovenstaande graag.

Volgens Herman Deijk:
Een beetje onderscheidend:
In (parate) kennis van het vakgebied en aanpalende vakgebieden. Maar dat is een basis die naar mijn mening elke financiële adviseur of planner moet hebben.

Meer onderscheidend:
In de analyse voor de 50-plusser, in het zicht van de pensioendatum. Ik heb een eigen(wijze) visie op de invulling van het pensioen en de herfst van het leven. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de inrichting van het pensioen, maar ook naar de financiële situatie na pensionering. Denk aan actualiseren/optimaliseren (leven)testamenten, vermogen(soverdracht), het voorkomen van (nodeloze) erfbelasting of zorgbijdrage.

Zeer onderscheidend:
Is dat FB Adrem exclusief Herman Deijk als adviseur aanbiedt, ook voor de 50-minner. Én dat ik graag geheel vrijblijvend, maar vooral uitgebreid, met je in gesprek ga om kennis te maken en te kijken hoe ik jou kan helpen!

Wat zijn  de toekomstplannen (uitbereiding van activiteiten?).
Ik ben van plan om vooral te blijven doen wat ik doe. Het persoonlijke contact bij het maken en bespreken van financiële analyses, het zoeken en vinden van goede oplossingen, het helpen bij het maken van goede keuzes, het inzicht geven in je financiële situatie vind ik een uitermate plezierige bezigheid. Misschien ga ik het wat rustiger aan doen als ik AOW krijg… maar ook dan denk ik dat ik dit werk nog wel blijf doen. Tenminste voor zolang de hersenpan nog goed werkt en ik mijn kennis met vrijwillige, en verplichte, bijscholing op peil kan houden.  

Kortom, heanig vedan!

Wat doe je in je vrije tijd.
Ik zit/sta een paar keer week in de fitnessstudio, niet zozeer een hobby, maar wel goed in de strijd tegen de zwaartekracht en overgewicht. 
Ik hou er van, alleen bij mooi weer, om een ritje met de motor te maken. Zit graag op een terras, hou van een glas en een goed gesprek (of was het nou ouwehoeren?). De meeste vrije tijd stop ik in muziek. Om naar te luisteren, bij voorkeur (wederom) op of bij een terras onder het genot van een glas. Maar ik sta zelf ook regelmatig op het podium. Er is niets leukers dan publiek vermaken én zien dat de nummers die je zingt ook echt ‘binnenkomen’. Ik zing bij Vocalgroup NOTES www.vocalgroupnotes.nl) en sinds kort ook weer bij een band, Sign (https://www.facebook.com/sign.band.nl/).
Nieuwgierig? We zijn te boeken!

Verder speel ik een beetje gitaar, net goed genoeg om mezelf te begeleiden (nog niet te boeken!) en doe ik wat ademhalingsoefeningen op de mondharmonica (dat laatste mag van Petra niet binnenshuis)….
Ik hou ook wel van verhaaltjes schrijven maar dat staat al een tijd op een laag pitje. Wie weet..

Website foto
Scroll naar boven