Jennita Stegeman van Karakter Fotografie

Wie is Jennita Stegeman en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben fotograaf en woonachtig in Dijkerhoek, waar ik sinds 2021 ook mijn kantoor heb.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Tijdens mijn werk in de zorg voor verstandelijk gehandicapten, heb ik in de avonduren 2,5 jaar lang de fotovakschool gevolgd, welke ik in juni 2020 heb afgerond. Ik heb in 2021 besloten om mijn baan in de zorg op te zeggen omdat ik een keuze moest maken door de hoeveelheid aanvragen. Maar ook omdat de fotografie, het pionieren en de vrijheid van het ondernemerschap me erg trok. Vanaf dat moment werk ik fulltime als fotograaf voor bedrijven en daarnaast doe ik ook particuliere shoots.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Karakter Fotografie en waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Ik houd van persoonlijk contact, het maakt eigenlijk niet uit om welke soort fotografie het gaat. Ik ben een mensen mens, analytisch, en oog voor detail. Ik neem liever wat meer tijd dan gehaast te werk te gaan.
Vooraf heb ik altijd contact om te horen wat de vraag is. Wie is het bedrijf, wat doen ze en wat hebben ze nodig aan fotografie. Het begint met een goede voorbereiding.
Zijn de beelden voor de website, sociale media en promotiemateriaal. En/of gaat het bijvoorbeeld om portretten, producten of om fotografie voor een magazine.

Wat ik doe als fotograaf is een bedrijf, persoon of onderwerp  in beeld brengen, zichtbaar maken, herkenbaar en op een professionele manier. Vaak laat ik het meteen zien wat ik maak en is de reactie oh wow of ik had niet verwacht dat het zo mooi zou zijn.

Uiteraard komt dit door de goede apparatuur, maar ook door het fotograferen van een net andere hoek of perspectief. Het werken met scherpte diepte, het toevoegen van studio licht, soms gaat het om het kiezen van de juiste locatie en het juiste tijdstip, of het juiste moment van de foto nemen. Het gaat om kijken, zien en handelen. 

Wat zijn  de toekomstplannen.
Mijn bedrijfsactiviteiten bestaan uit zakelijke fotografie en uit fotografie voor particulieren. Dit is nu nog ongeveer ieder de helft. In de komende periode wil ik me meer focussen op de zakelijke fotografie. Ik kan hier meer mijn creativiteit in kwijt, omdat de vraag aan diversiteit van fotografie en het doel van de fotografie groter is (portretten, sfeerbeelden, productfotografie voor website sociale media en promotiemateriaal).  Dit betekent dat ik daarnaast nog steeds, met plezier, huwelijken, families en rouwfotografie doe.

Wat doe je in je vrije tijd
Ik word gelukkig van mijn gezin, mijn man en 2 kinderen, lieve vrienden en familie, mijn werk. En alle die mensen die ik ontmoet tijdens mijn werk. Gewone mensen, gekke mensen, saaie mensen, jonge mensen, oude mensen…. Mensen dus. Ik ben gek op bordspelletjes doen, eten, de natuur en rust. We wonen buitenaf en dat vind ik heerlijk. 

Bezoek de website , klik HIER

Jennita
Scroll naar boven