Lammie van Wieringen van Lammie design

Wie is Lammie van Wieringen van Lammie design?
Ik ben Lammie, woon in Holten, ben 46 jaar en een creatief, humorvol en gezellig mens op deze aardbolknikker. Ik ben gek op schilderen en ontwerpen maken. Zo is Lammie design ontstaan. In 2018 heb ik officieel mijn atelier laten registreren en sindsdien loopt het als een malle.

Wat maak je bij Lammie design?
Ik schilder voornamelijk serviesonderdelen. Dat varieert van een dinér bord tot aan een mok. De stijl is authentiek. Oftewel een Lammiestijl en dat is vrij robuust. De ontwerpen of werktekeningen worden in aquarel beschilderd.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Die haal ik al wandelend uit de natuur. Vooral de 4 seizoenen zijn voor mij een bron van inspiratie. Al die kleuren. Helemaal in de herfsttijd. Dat is enorm genieten.

Op welke projecten ben je het meest trots?
Het meeste trots ben ik op alle Lammie design projecten. En ik heb dit jaar voor de 50ste verjaardag van Koningin Máxima een speciaal bord beschilderd en naar haar toegestuurd. Ik kreeg een persoonlijke bedankkaart van haar. Hoe leuk is dat?! Verder heb ik mij veel verdiept in verschillende verfsoorten, composities als in wat bij elkaar past, en wat ik ook heel leuk vind is de samenwerkingen met andere ondernemers als Robert Stronks van Maison Roberto en Wouter Hoek van Hoekbier. Erg verfrissend en interessant!

Komt er nog een feestdagen special?
Er komt een winter en kerst aquareldesign aan, welke bedrukt zijn op afwasbestendige mokken. Nee, daar kan ik nog niks over prijsgeven haha. Wat ik wel kan verklappen is dat ik net weer een hele leuke opdracht heb gekregen van een mooi bedrijf.

Waar zijn de producten van Lammie design te koop?
De exclusieve handbeschilderde borden zijn via Lammie design verkrijgbaar en de mokken bij Primera in Holten.

lammie

Lammie van Wieringen zag meteen dat vindhetinholten.nl nog wel eens een heel goed initiatief kon zijn en meldde zich als eerste aan. Veel mensen kennen Lammie van Primera waar ze enthousiast de klanten bedient. Maar daarnaast is Lammie ook kunstenares.

Scroll naar boven