Loes Cevaal van LC-Horseware.nl

Wie is Loes Cevaal en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben Loes Cevaal, 43 jaar en woonachtig met mijn man wouter Raamsman (hoefsmid) in het mooie Dijkerhoek alwaar ook mijn bedrijf LC-horseware is gevestigd. Op de deel heb ik mijn showroom gemaakt waar allerlei soorten ruitersportartikelen voor zowel ruiter als paard  te vinden zijn in verschillende prijsklasses voor zowel professionals, semi profs en recreatie ruiters.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van LC-Horsware.nl
LCH is ontstaan omdat ik zo’n 20 jaar geleden van het paard was gevallen en daardoor niet meer kon wat ik altijd deed voor mijn werk, namelijk paardrijden. Ook mijn opleiding tot HBO verpleegkundige kon ik maar net afmaken en daarom heb ik het besluit genomen om verder te gaan studeren in Maastricht (rehabilitatie wetenschap) en voor mijzelf te beginnen met de verkoop van ruitersportartikelen. Met een professionele achtergrond in de paardensport (en tevens hippische opleidingen in Deurne) vond ik dat ik een mooie basis had om advies te kunnen geven over verschillende producten en het gebruik ervan. Daarnaast gaf ik veel privé lessen aan wedstrijd en recreatie ruiters.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Na mijn studie ben ik part time gaan werken als job/ loopbaancoach en heb ik daarna verschillende managementfuncties gehad, allemaal in relatie met re-integratie en loopbaan. Deels in loondienst en deels voor mijzelf vond ik een super combinatie en het werkte voor mij goed. Helaas kwam er bijna 6 jaar geleden een kink in de kabel en zat ik voor de tweede keer in mijn leven in de lappenmand maar nu iets ernstiger, ik heb van meerdere hernia’s een partiële dwarsleasie overgehouden wat betekent dat ik altijd met een rollator loop of in de rolstoel zit. Inmiddels was ik algemeen directeur van een re-integratie bedrijf en had ik daarnaast LC-Horseware goed aan het lopen omdat ik mij ook verdiept had in het passen en aanpassen van zadels enz.  Deze keer moest ik iets langer revalideren en heb ik ruim een half jaar in het Roessingh gelegen en kan ik dus weer (zij het met hulp) korte stukken lopen. Alleen het passen van zadels doe ik nog sporadisch omdat ik niet snel genoeg bij een paard weg kan als hij onverwachte bewegingen maakt. Ik train 3x per week bij de fysio om te kunnen blijven zoals ik nu ben, doe ik dat niet dan ben ik heel snel voor altijd op de rolstoel aangewezen. Al met al dus genoeg motivatie om te kunnen blijven doen wat ik zo leuk vind namelijk; advies geven over producten en het gebruik ervan om  tevreden klanten weer met hun paard aan de gang te zien gaan! Ik denk ook dat dat heel erg belangrijk is om daar waar je kennis kan delen voor een goed welzijn van de paarden je het moet doen! Paardenwelzijn is een hot item en ik draag daar graag mijn steentje aan bij, dat vind ik soms wel belangrijker dan iets te verkopen maar het betaald zich altijd weer terug! En daarnaast mijn werk als algemeen directeur te kunnen blijven doen door met een super team te zorgen dat we mensen verder kunnen helpen met hun loopbaan/ nieuwe baan of re-integratie.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf
Mijn bedrijf onderscheidt zich door een goed advies met een service waar iedereen blij van wordt. Ik vind het heel erg belangrijk om tevreden klanten te kunnen krijgen en behouden, dat is waarom we ook al ruim 20 jaar bestaanJ Ook hebben we zelf onze paarden aan huis en kan ik altijd even met een klant de stal in lopen om te laten zien hoe bijvoorbeeld dekens passen maar ook gebruik van bitten enzovoort kan ik meteen laten zien.

Wat zijn  de toekomstplannen (uitbereiding van activiteiten?).
Voor de toekomst zal het vanwege mijn fysieke beperkingen niet groter worden dan dat het nu is. Wat is wel heel erg leuk vind is om af en toe nog les te kunnen geven (ik zit dan op een stoel in de hoek van de bak) en ik merk dat ik daar mijn ervaring als coach ook heel goed in kwijt kan. Paarden zijn namelijk heel goed in het spiegelen van mensen en reageren dus vaak ook op het gedrag van de ruiter/ baasje. Daarnaast kan ik ook goed helpen bij fysieke klachten op het paard omdat ik zelf als geen ander weet hoe het voelt als je iets niet kan. In mijn vrije tijd rij ik nu para dressuur en rij ik inmiddels mooie scores zowel nationaal als internationaal. Ik ben gekeurd en rijd in grade 2, dat zijn stap en draf proeven die voor mij heel intensief zijn maar o zoveel energie geven als ik weer een proef heb gereden! Ik kan zelf een paar keer per week rijden met hulp van mijn man en we hebben de paarden aan huis dus ik kan de stal in wanneer ik wil. Ik hoop de komende tijd nog mooie wedstrijden te mogen rijden zowel in NL als in het buitenland met als ultieme doel de paralympische spelen!

De rode draad van mijn verhaal: denken in mogelijkheden, anderen helpen waar je kan en er voor gaan want dan is er zowel privé als zakelijk veel mogelijk!

Dank Loes voor dit  inspirerende verhaal en succes met alles wat je doet en onderneemt.

003
6B2A6714
Scroll naar boven