Monique Stam van Dog Mission

Wie is Monique Stam en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben Monique Stam, ben 37 jaar en bijna 12,5 jaar getrouwd met Erwin. Samen hebben we 2 heerlijke jongens; Jesse van 6 en Davi van ruim 2,5. Ik ben geboren en getogen in Holten. Ik heb Holten tijdelijk verlaten om te studeren aan de NHTV waar ik afgestudeerd ben als eindproject ondernemerschap. Na administratieve functies te hebben gehad en werkzaam ben geweest bij manege Stal de Eik in Holten, ben ik opgeleid tot hondengedragsdeskundige.
We wonen aan de Nagelhoutstraat maar mijn bedrijfsactiviteiten zijn helaas nog niet aan huis. Gelukkig mag ik gebruik maken van een hele fijne locatie in Holten.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Dog Mission.
DogMission is begonnen met een ‘uitlaatservice maar dan anders’, ook wel opvangservice. We halen honden op, net als een uitlaatservice, en gaan met de honden 2 uur naar een omheind veld. Hier zijn we met de honden bezig, ze kunnen o.a. met elkaar spelen, op de loopband, we steppen met ze, doen groepswandelingen. Dit alles onder professionele begeleiding. In het begin gingen er veel honden mee omdat ze anders alleen thuis waren, inmiddels gaan ze ook mee om te werken aan socialisatie en/of (probleem)gedrag.
Naast deze opvangservice geven we gedragsconsulten aan huis. Baasjes die problemen hebben met hun hond, begeleiden we tijdens een consult aan huis waardoor er meer balans ontstaat. Deze problemen kunnen zijn uitvallen en trekken aan de lijn, te druk in huis, verlatingsangst, opspringen of drukte bij visite etc. Ook geven we puppycursus, pubercursus en workshops.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Het ondernemerschap zit wel in de familie denk ik. Mijn vader is veehandelaar en mijn broer zelfstandig glazenwasser. Paarden en honden zijn van kleins af aan een passie geweest en ik had altijd een droom om iets voor mijzelf te beginnen maar dan iets met paarden.
Toen ik zwanger was van Jesse wilden wij een hond. Onze vorige was overleden en we wilden een puppy. Iedereen raadde me dit af omdat ik zwanger was en een pup veel te druk zou zijn. Ik wilde bewijzen dat dit wel mogelijk was en ben veel de bekende Cesar Millan op televisie gaan kijken en zijn boeken gaan lezen. Ook hebben we heel bewust gekeken welk ras bij ons zou passen. Toen onze Elo pup Toby kwam ben ik de ‘Cesar’ methode gaan toepassen en wilde ik hier meer over leren. Ik ben toen bij Anniek Winters terechtgekomen en uiteindelijk heb ik bij haar de basisopleidingen gevolgd. Maar ik wilde meer leren en de droom om echt voor mezelf te starten was ontstaan. Ik ben 4 maand intern bij haar gaan leren en in januari 2019 is DogMission echt gestart met de opvangservice en gedragsconsulten. Ik ben begonnen met een klein busje maar inmiddels rijden we met 2 grote bussen rond en komt er een derde bij, werkt mijn beste vriendin Jessica fulltime voor mij en heeft Anne sinds vorig jaar ons team versterkt.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Het meest onderscheidend in ons bedrijf is onze methode en werkwijze.
We kijken naar het natuurlijke gedrag van honden en creëren rust, kalmte en balans. Dit doen we in onze opvangservice maar ook tijdens onze consulten en cursussen. We leren geen ‘kunstjes’ maar geven baasjes inzicht in het (probleem) gedrag van hun hond zodat we de baasjes vervolgens kunnen helpen het ongewenste gedrag van hun hond om te buigen naar het gewenste gedrag. Ook werken we in onze opvangservice met ‘probleemhonden’. We begeleiden deze honden stap voor stap in onze inmiddels stabiele roedel. Heel soms komen honden het veld op met een muilkorf en lopen ze na een tijdje ontspannen zonder. Dat is de kracht van onze roedel.

Wat zijn de toekomstplannen (uitbereiding van activiteiten?).
Ik wil mijn bedrijf heel graag aan huis zodat we in de toekomst een echt hondengedragscentrum kunnen starten met dagopvang, kleinschalig vakantieopvang en roedelopnames. Zo kunnen we nog meer (probleem)honden helpen. We zijn dus hard op zoek naar een vrijstaand huis met een stukje grond of boerderij in de omgeving maar in deze tijd is het ontzettend moeilijk.  Dat maakt het voor mij als ondernemer lastig, mijn handen jeuken want de vraag is er alleen kan ik er (nog) niet aan voldoen. Maar hopelijk komt er een keer een mooie plek beschikbaar waar we dit kunnen realiseren.

Wat doe je in je vrije tijd
In mijn vrije tijd geniet ik van leuke dingen ondernemen met mijn gezin, dagjes weg, lekker uit eten, familie, vriendinnen maar ook van een heerlijke wandeling met onze hond Toby en steppen op mijn kickbike.Ook kan ik genieten wanneer we op ons op veld lopen met soms wel bijna 30 honden, groot klein, alle rassen door elkaar en er zoveel rust is. Ze doen lekker hun ding en respecteren elkaar.  Ook na een gedragsconsult kan ik heel blij thuiskomen als we baasjes inzicht hebben gegeven in het gedrag van hun hond en dat we na soms kleine aanpassingen heel veel verschil kunnen brengen in het gedrag van de hond. Dit geeft ook meteen rust in huis.

Heel erg bedankt voor dit interview!

Monique Stam 750jpg
Monique Stam nwsbr

Monique, bedankt en succes met je bedrijf en ik hoop voor je dat je snel de juiste nieuwe locatie vindt.

Scroll naar boven