Elizabeth Veneklaas - Catley Day

Elizabeth – Liesbeth in de volksmond –  is van origine een Engelse.
Getrouwd met Eppie en al lange tijd woonachtig in Dijkerhoek is zij haar roots niet vergeten.
Elk jaar rond november beginnen de voorbereidingen voor het bakken van een originele ‘Chrismas Cake’.
Het recept komt uit een Engels kookboek en staat hier vermeld evenals de bereidingswijze.
Houd rekening met een bereidingstijd van 1 maand.
Veel bak en eetplezier.

Kookboek Mid Vrij
Kleine Foto Liesbeth
Cake Gr

Deel je recept en ontvang een gepersonaliseerd schort.

Foto Liesbeth Fv

Ingrediënten

350 gram boter
350 gram basterdsuiker
1 1/2 theelepel kaneel
1 1/2 theelepel gember
6 eieren (plm 55 gram/ per stuk)
2 eetlepels melk
2 eetlepels sherry of cognac
500 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
350 gram krenten
700 gram rozijnen (Sultana’s)

Bereiding

Alle ingrediënten bij elkaar en maak beslag.
Oventemperatuur op 150 graden Celcius
Doe het beslag in een bakblik doorsnede plm 20,5cm hoogte 8 cm
3,5 – 4 uur in de oven op 150graden Celcius (tot het gaar is, check regelmatig)
Koud laten worden
In een luchtdichte bak – 1 maand laten rijpen*
* Bevochtig 1 x per week de cake met 1 theelepel sherry of cognac

4 dagen voor de Kerst:
De cake insmeren met abrikozen jam
Vervolgens de cake overgieten met marsepein en uitrollen (Bij Bakker Nijkamp verkrijgbaar)
Na 2 dagen fondant uitrollen over de cake
Eventueel decoreren
Veel bak en eetplezier.

Scroll naar boven