Regien Klein Hegeman van Klein Hegeman Tekst

Wie is Regien Klein Hegeman.
Ik ben Regien, 53 jaar en dagelijks op pad als freelance journalist voor de Persgroep (AD en regionale dagbladen als de Stentor en Tubantia), schrijf regelmatig teksten voor content en magazines en alles wat maar leesbaar is. Dat onder de naam Klein Hegeman Tekst gevestigd in Holten.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Klein Hegeman Tekst.
Ik speur naar nieuws en mooie verhalen in de regio en maak deel uit van de nieuwsdesk op de hoofdredactie van de Stentor, maar krijg ook opdrachten van instanties en organisaties om interviews af te nemen, teksten voor een website, folder of magazine te maken en presentaties te houden. Het liefst steek ik mijn neus in het nieuws en maak mooie mensenmens verhalen. Ieder mens heeft een verhaal wat voor anderen herkenbaar is of de ogen opent.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Schrijven heb ik altijd gedaan. Helemaal toen ik 6 jaar in Israël woonde. Elke week schreef ik een dikke brief naar mijn ouders over de mooiste tijd van mijn leven. Waarin ik diverse functies heb gehad, en zelfs koeien heb gemolken. Ik heb mij laten vertellen dat mijn vader Henk Klein Hegeman uitkeek naar de post en altijd als eerste mijn verhalen wilde lezen. Een van zijn opmerkingen was ‘die schrijft ooit nog eens een boek’. De liefde voor schrijven heb ik van mijn moeder Dinie ‘van de Bosscher’. Ook zij heeft voor de krant geschreven. Het verslag doen van wat er mij die dag allemaal is overkomen, heb ik duidelijk van mijn vader. Hij moest zijn belevenissen gewoon kwijt. Of je het horen wilde of niet. Na mijn tijd in Israël, ben ik in Holten bij de Oad aan de slag gegaan. Tot het bedrijf failliet ging. Voor mij een moment om na te denken wat ik na al die jaren dan echt wilde. En dat werd toch Journalistiek. Geen moment spijt, had ik veel eerder moeten doen, daar ligt mijn hart.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Ik kan me, mede door mijn avonturen in het buitenland waar ik ontzettend veel heb meegemaakt en veel internationaliteiten heb ontmoet, heel goed inleven in de ander. Daarnaast lees ik mij tot de kleinste details in over het onderwerp, bedrijf of persoon waarover of waarmee ik een interview houd en heb. Daarin ga ik ver. Dat kost enige voorbereiding, maar voor mij moet het eindresultaat gewoon goed zijn.

Wat zijn  de toekomstplannen.
Minstens 2 boeken schrijven, maar waar haal ik de tijd vandaan?!

Wat doe je in je vrije tijd (hobby’s en waar wordt je gelukkig van).
Ik kan al gelukkig worden van een aardbeitje dat in mijn kleine moestuintje groeit, of het geluid van de zee en de grazende koeien in de wei. Sinds kort heb ik schilderles bij Henk Mulder en vergeet ik de wereld om me heen, kook ik graag, houd van rondtoeren met mijn kever cabrio uit 1968, op avontuur met Coen en 3 kinderen, wijnproeven of gewoon helemaal niks. Oja en ik ben vrijwilliger bij het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats en zit in het bestuur van carnavalsvereniging de Wienpreuverinnen.

Regien Verhaal
Scroll naar boven