Renate Meilink van Zonnig-Coaching

Wie is Renate Meilink en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben een geboren en getogen Holtense (1969). Ik omschrijf mezelf als een enorm gevoelsmens. Ik ben sociaal, open, zorgzaam, verbindend, empathisch en praktisch ingesteld. Ik denk graag in oplossingen. Mijn motto is: Volg je hart, dat klopt altijd! Sinds 1997 woon ik samen met Jan in het mooie Dijkerhoek. Ik ben ook de trotse moeder van onze 2 zoons, die inmiddels 23 en 21 zijn.
Samen wonen wij aan de Hakkertsweg 22, waar ook mijn praktijk Zonnig-coaching is gevestigd.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van Zonnig-Coaching.
Zonnig-coaching is een praktijk voor kinder- en pubercoaching.  De coaching is oplossingsgericht en laagdrempelig, waarbij ik denk in mogelijkheden. Ik leer de coachee vaardigheden die passend zijn bij de leeftijd en die hem of haar sterker maken. De sessies hebben als doel om ondersteuning te bieden en samen te werken aan veranderingen en verbeteringen, zodat hij of zij de toekomst weer Zonnig tegemoet ziet. Mijn visie is dat elke sessie de laatste kan zijn. We bekijken per keer samen wat (nog) nodig is en wat goed voelt.

Naast coaching geef ik ook trainingen. Denk hierbij aan weerbaarheidstrainingen voor pubers en de ‘Ik Leer Leren’ training. Dit is een training die je elke leerling vanaf groep 8 zou gunnen. In 5 bijeenkomsten leren de leerlingen over leerstijlen, plannen en organiseren, faalangst, mindset en concentreren en op welke manier zij het handigst de lesstof opnemen.

Daarnaast ben ik licentietrainer van Schatgravers, KompasVinder en de Gevoelsverkenner. Dit zijn tools en methodieken die gebruikt kunnen worden om problemen op het sociaal-emotionele vlak te ondersteunen.

Ook ben ik licentietrainer bij Leren Leren Nederland. Deze organisatie heeft allerlei tools ontwikkeld waarmee je kan onderzoeken hoe het gesteld is met je Executieve Vaardigheden, en hoe je deze kan trainen. Deze licentietrainingen mag ik ook geven aan professionals.
Heel erg waardevol en gaaf om deze kennis te mogen en kunnen delen!

Verder word ik als ZZP-er ingehuurd om zorgleerlingen op basisscholen te begeleiden en doe ik ook huisbezoeken bij de Peuters en Kleuters in Rijssen- Holten die een VVE indicatie hebben. Ook geef ik workshops aan bijvoorbeeld ouders, vriendinnengroepjes of collega’s over Schatgravers. Dit is een spel dat raakt, verbindt en inspireert. Naast al deze activiteiten werk ik ook nog 14 uur als schoolcoach op een basisschool in Schalkhaar.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen.
Ik ben sinds 1990 al werkzaam in het speciaal-basisonderwijs.
De leerlingen die extra zorg nodig zijn zitten in mijn hart. Vanaf 2007 was ik werkzaam in het samenwerkingsverband van Deventer, iets waar ik veel voldoening uit haalde. Om me te blijven ontwikkelen volgde ik trainingen en opleidingen, gericht op het coachen.

Ik heb altijd de wens gehad om meer kinderen en jongeren in hun kracht te zetten. Het volgen van alle trainingen en workshops versterkte deze wens.

Om dit te realiseren heb ik naast mijn vaste werkzaamheden voor het samenwerkingsverband in 2016 mijn eigen praktijk opgericht: Zonnig-coaching!
Een kind zien opgroeien dat stappen maakt; dat geeft mij een goed gevoel.
Samen met kinderen, jongeren en ouders kijk ik naar mogelijkheden, in plaats van naar moeilijkheden. Daarmee zetten we stappen vooruit. 
Natuurlijk is erkenning belangrijk. En de focus op wat wel en niet werkt, en wat goed en fout gaat helpt iedereen! De kracht van de kinderen zit juist in de dingen die goed gaan.
Het mooie aan mijn werk vind ik dat ik hen mag en kan helpen om ze weer in hun eigen kracht te zetten. Zodat ze weer zonnig en vol vertrouwen hun toekomst tegemoet zien!
Van alleen coachen in 2016 tot alle leuke trainingen en andere trajecten die ik nu mag begeleiden: ik ben heel trots en blij op het werk dat ik mag doen!

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf.
Ik ben breed onderlegd door alle ervaringen die ik heb opgedaan in het speciaal basisonderwijs, het samenwerkingsverband, in het voortgezet onderwijs en nu als schoolcoach. Daarnaast heb ik meerdere opleidingen en trainingen succesvol afgerond, en deze combinatie maakt dat ik goed aanvoel welke begeleiding de coachee op dat moment nodig heeft. Ik geef persoonlijke aandacht en handvatten, passend bij de situatie van hem of haar op dat moment.

Wat zijn  de toekomstplannen.
Doorgaan met alles wat mij blij maakt en waar ik veel energie van krijg! Misschien dat ik op korte termijn wel volledig mijn tijd aan Zonnig-Coaching ga besteden. Daarnaast hou ik me samen met andere collega’s bezig met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor o.a. pubers die eenzaam zijn. Het lijkt mij gaaf om in de natuur met kinderen te gaan werken, en ik heb ook ideeën over een training gericht op moeders die ‘veel ballen’ in de lucht houden.

Er zijn dus verschillende ontwikkelingen gaande! Volg Zonnig Coaching op facebook, dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en aanbod. Ook kun je op de hoogte blijven via mijn website: www.zonnig-coaching.nl

Wat doe je in je vrije tijd.
Mijn vrije tijd breng ik graag door met ons gezin, familie en vrienden. Ik hou van spontane borrels, gezellige lunches met vriendinnen en zussen en van onze vaste spelletjesavonden met vrienden. Ik kan ook heel erg genieten van de rust in de natuur, en vind het heerlijk om lekker te wandelen of fietsen. En alleen lekker rommelen in huis, lezen met een potje thee of een sudoku is erg ontspannend voor mij. Wat ik ook heel graag doe, mijn guilty pleasure: Candy Crush 😊. Naast dit alles mediteer ik graag en ga ik ook (te weinig) naar de sportschool waar ik uit de groepslessen en de yoga de meeste voldoening haal.

Ben je nieuwsgierig geworden, heb je nog vragen of wil je een keer komen kijken in mijn praktijk? Bel of mail mij en voel je welkom!

Zonnige groet, Renate Meilink

Foto
Scroll naar boven