Renate Mols van De Wijnkamer Holten

Wie is Renate Mols en waar is je bedrijf gehuisvest.
Ik ben Renate Mols, dochter van Teunis en Henny Jansen (Henny van de Bosscher uut ’n Diekerhook), al bijna 15 jaar gelukkig getrouwd met Harry en samen hebben wij 2 kids, Sem & Sanne beide 11 jaar.
Ik ben opgegroeid op de Kol, in de Noordenbergstraat en woon mijn hele leven al in dit fijne dorp.
In 2018 kwam er een prachtige kans voorbij om de boerderij aan het Zandvoortspad (Moswolt) te kopen. Na een grondige verbouwing van een jaar zijn wij er in december 2019 gaan wonen.  Inmiddels is een gedeelte van de voormalige deel omgetoverd tot Wijnkamer.

Wat zijn de bedrijfsactiviteiten van De Wijnkamer Holten
De basis van De Wijnkamer is het geven van wijncursussen en wijnproeverijen (ook op locatie). Bij de wijnproeverijen ligt de focus op het beleven en ervaren van verschillende soorten wijn. Tijdens de wijncursus gaan we dieper in hoe je wijn proeft, de verschillende wijngebieden en het herkennen van druivenrassen. Kortom het verbreden van wijnkennis.
Daarnaast weten ook steeds meer mensen De Wijnkamer te vinden voor een leuk cadeaupakket, relatiegeschenk en advies.

Waarom en hoe ben je voor jezelf begonnen
Na ruim 20 jaar in de hotellerie werkzaam te zijn geweest was het tijd voor iets nieuws. In 2018 ben ik gestart met het volgen van mijn eerste wijncursus en sindsdien in de ban van de druif en de wereld van wijn. Daar is zoveel moois over te vertellen, te leren en het is nog lekker ook! Dus na het volgen van de opleiding tot vinoloog was de volgende stap, het delen van deze liefde voor wijn, snel gezet.
Zo heb ik in 2021 De Wijnkamer Holten opgezet.

Waarin ben jij onderscheidend met je bedrijf
De wijncursussen zijn persoonlijk en kleinschalig. Een groep bestaat uit max 8 cursisten. Daarmee creëer je een bepaalde beleving en is er meer persoonlijke aandacht waardoor iedereen het beste uit de cursus kan halen. Die zelfde beleving wil ik ook overbrengen bij de wijnproeverijen. Immers elke wijn heeft een verhaal, dat zie je, ruik je en proef je.  En dat alles samen op een unieke locatie in Holten.

Wat zijn  de toekomstplannen.
We zijn op dit moment bezig met het opzetten van een webshop. Veel energie haal ik uit het geven van wijncursussen. Ik wil mij daar nog meer in gaan verdiepen.
En ik zie ook nog wel een keer een uitbreiding aankomen in de vorm van een paar wijnstokken…
Plannen en ideeën genoeg, alles op z’n tijd!

Wat doe je in je vrije tijd en waar wordt je gelukkig van?
Lekker op pad met het gezin, gezellig uit eten, genieten met familie & vrienden om mij heen, heerlijk. Het bourgondische leven. Daarnaast zit ik ook in het bestuur van CV de Wienpreuverinnen, een gezellige groep dames die naast carnaval vieren ook andere activiteiten organiseert.

Dank je wel Coen, voor dit interview

Renate, bedankt en succes met het verder uitbouwen van De Wijnkamer Holten

Foto Renate Mols ws
Scroll naar boven